Thunderbird - Käyttöönotto ja asetukset

TÄMÄ OHJE ON LUONNOS JA ASIANTUNTIJOIDEN TARKISTETTAVANA. ÄLÄ KÄYTÄ VIELÄ.

Tämä ohje on yliopiston keskitetyssä ylläpidossa oleville Windows-tietokoneille ja olet kirjautunut sisäverkkoon. Ohjeen avulla voit lukea yliopiston Office 365 -postia Thunderbirdillä. Voit käyttää ohjetta myös kotikoneelle asentamiseen, mutta ulkoasu saattaa olla vähän erilainen, mutta pääosin toiminnot ovat samanlaiset.

Jos koneellasi ei ole Thunderbirdiä, voit asentaa sen Software Centeristä (ohje).

Tilin lisääminen

Täytä oma nimesi ja sähköpostiosoite muodossa tunnus@ad.helsinki.fi (esim. rkeskiva@ad.helsinki.fi). Napsauta Configure manually

1. Täytä seuraavat tiedot:

• Incoming
    • Server: outlook.office365.com
    • Port: 993
    • SSL: SSL/TLS
    • Username: käyttäjätunnus muodossa tunnus@ad.helsinki.fi (esim. rkeskiva@ad.helsinki.fi)
  • Outgoing
    • Server: smtp.office365.com
    • Port: 587
    • Username: käyttäjätunnus muodossa tunnus@ad.helsinki.fi (esim. rkeskiva@ad.helsinki.fi)

2. Napsauta Re-test

3. Valitse Authentication-valikosta OAuth2

4. Napsauta Done ja pääset kirjautumaan ensimmäisen kerran sähköpostiisi.

Katso kuvalliset ohjeet Tarkasta ohjeesta

Jos et ole aiemmin käyttänyt Thunderbirdiä

Käynnistä Thunderbird. Ensimmäisellä käynnistyskerralla Thunderbird kysyy joitakin tietoja. Täytä ainakin oma nimesi ja sähköpostiosoite muodossa tunnus@ad.helsinki.fi (esim. rkeskiva@ad.helsinki.fi). Voit myös antaa salasanasi jo tässä vaiheessa (1). Valitsemalla Remember password (2), salasana pysyy ohjelman muistissa.

• Jatka klikkaamalla Configure manually (3).

Täytä tiedot kuten kuvassa (1)

• Incoming
    • Server: outlook.office365.com
    • Port: 993
    • SSL: SSL/TLS
    • Username: käyttäjätunnus muodossa tunnus@ad.helsinki.fi (esim. rkeskiva@ad.helsinki.fi)
  • Outgoing
    • Server: smtp.office365.com
    • Port: 587
    • Username: käyttäjätunnus muodossa tunnus@ad.helsinki.fi (esim. rkeskiva@ad.helsinki.fi)
  • Klikkaa sitten Re-test (2).
  • Valitse Authentication-valikosta OAuth2.

HUOM: Valinta ei ole näkyvissä, jollet klikkaa edellisessä vaiheessa Re-test.
    HUOM 2: Jos sinulla ei ole MFA-tunnistus käytössä, jätä oletusasetuksille.

• Vaihda tunnistusmenetelmä molemmissa palstoissa (1). Kun asetukset ovat kunnossa, klikkaa Done (2).
  • Anna kohtaan User Name tunnuksesi muodossa tunnus@ad.helsinki.fi (esim. rkeskiva@ad.helsinki.fi) ja kohtaan Password oma salasanasi.
  • HUOM: Jos et ole ottanut käyttöön MFA_tunnistautumista, tämä vaihe jää pois.
    Seuraavaksi ohjaudut MFA-tunnistukseen. Käytetty menetelmä voi olla muukin kuin kuvassa, omista asetuksistasi riippuen (katso MFA-yleisohje)
  • Thunderbird aukeaa.

Jos olet aiemmin käyttänyt Thunderbirdiä

• Jos sinulla jo on Thunderbird-tili, avaa Thunderbird. Klikkaa Account Settings tai hampurilaisvalikko-kuvaketta > New > Existing Mail Account
  • Muuta tarvittaessa Server Settings (1) ja Outgoing Server (2) -asetukset samoiksi kuten edellä.

Jaettujen postilaatikoiden käyttö Thunderbirdissä

Jaettu postilaatikko määritetään omana tilinä samoilla asetuksilla kuin henkilökohtainen postilaatikko, mutta:

• Thunderbirdin asetuksissa käyttäjätunnus annetaan muodossa:
    <jaettu-postilaatikko>@ad.helsinki.fi
  • Selainikkunassa kirjautumisen aikana käytetään omaa käyttäjätunnusta:
    käyttäjätunnus@ad.helsinki.fi

Give feedback

The instructions site of the University of Helsinki's IT Helpdesk helps you with IT-related issues related to your work. Let us know how we can improve our instructions. We greatly appreciate your feedback!

How would you improve these instructions?
Back to top