Www-kotisivuhakemisto verkkolevyksi (Win 10)

Www-kotisivuhakemistosi sijaitsee erillisellä verkkolevyllä. Kotisivujen muokkaaminen vaatii, että hakemisto on kytketty tietokoneesi verkkolevyksi.

Jos haluat tehdä tämän kotikoneellasi, muodosta ensin etäyhteys yliopiston verkkoon.

Kotisivuhakemistoon yhdistäminen (eli mappaaminen)

Jos kotikoneesi on Windows 11

• Saat kotihakemistoosi (Z-aseman) näkymään kotikoneellasi seuraavasti: Avaa Resurssien hallinta (File Explorer) pikanäppäinyhdistelmällä Windows + E. Avaa Home-välilehti ikkunan vasemman reunan hakemistorakenteessa. Napsauta Map network drive -painiketta.

Jos kotikoneesi on Windows 10

• Avaa tiedostoselain, esimerkiksi painamalla tehtäväpalkin kansiokuvaketta.
    • Valitse tiedostoselaimen vasemmasta palstasta This PC (Tämä tietokone)
    • Napsauta ylävalikon Map network drive -painiketta. (Mikäli painiketta ei näy, et ole This PC -näkymässä.)

Kun olet avannut ikkunan Map network drive, jatka sekä Windows 11 - että Windows 10 -koneilla seuraavasti:

• Valitse mikä tahansa vapaa levyasemakirjain Drive-kohdasta, esimerkiksi W.
    • Kirjoita Folder-kenttään \\web1.ad.helsinki.fi\w1\käyttäjätunnus, missä käyttäjätunnus on oma käyttäjätunnuksesi (esimerkiksi \\web1.ad.helsinki.fi\w1\rkeskiva).
    • Huolehdi, että Connect using different credentials- sekä Reconnect at logon -valintaruudut ovat valittuna.
    • Napsauta Finish-painiketta.
    • Tämän jälkeen kirjautumisikkuna avautuu. Kirjoita tunnuksesi muodossa atkk\tunnus. Salasana annetaan normaalisti.
    • Klikkaa OK-painiketta. Verkkolevysi aukeaa ja on välittömästi käytössä. Löydät sen jatkossakin This PC -näkymästä.