Opetus IT-opetustiloissa

Tämä ohje on tarkoitettu opettajille.
Jos järjestät opetusta yliopiston IT-opetustiloissa, valmistaudu hyvissä ajoin etukäteen näiden ohjeiden avulla.

Lisätietoa tietotekniikan opetus- ja työskentelytiloista Flammassa.

Tarkistuslista opettajalle

Tee pyyntö ajoissa

1. Jos tarvitset opetuksessa erikoisohjelmia, ota yhteys Helpdeskiin vähintään neljä viikkoa ennen opetustapahtumaa. Alle viikon varoitusajalla ei voida taata, että sovellus saadaan jaeltua luokkaan. Tämä koskettaa erityisesti lukukausien alkua. Ohjeen lopussa on lista luokkakoneille asennetuista ohjelmista.
    2. Hanki mahdollisesti tarvittavat lisenssit ja tee rekisteröinnit ilmaisissa sovelluksissa, jos ohjelman valmistaja vaatii niitä.
      Lue Flammasta ohje lisenssien hankinnasta.
    3. Lataa asennustiedostot ja mahdolliset asennusohjeet valmiiksi tietotekniikkakeskukselle toimitusta varten.
    4. Lisää pyyntöön opetustilan tarkat tiedot. Löydät tiedon opetukseesi varatusta tilasta Sisusta ja kurssisivulta, jolle pääset mm. Opettajan roolisivulta Flammasta.
      Mikäli kyseessä on yhteiskäyttöinen atk-tila, pääset halutessasi katsomaan sen tarkempia tietoja tilojen esittelysivuilta.
    5. Muista lisätä pyyntöön myös omat yhteystietosi.
    6. Lisäksi kannattaa varmistaa, että kaikilla osallistujilla on voimassa oleva tunnus. Mahdollisille ulkopuolisille on hankittava tunnus ajoissa. Opetuskäyttöön voit hankkia esimerkiksi kurssitunnuksia. Tässä Helpdeskin ohjeessa kerrotaan erilaisista tunnustyypeistä  ja niiden hakemisesta.

Kun Helpdesk on vastaanottanut pyynnön

1. Tietotekniikkakeskus ottaa sinuun yhteyttä, jos tarvitaan lisätietoja, ja ilmoittaa, miten mahdolliset asennustiedostot toimitetaan.
    2. Sinulle ilmoitetaan, kun ohjelma on asennettu.
    3. Sinun pitää itse testata ohjelman toiminta ennen opetuksen alkua.

Kaikille Windows-koneille asennetut ohjelmat

• MS Office
    • F-Secure Client Security
    • Firefox ESR
    • Google Chrome
    • VLC Player
    • Adobe Acrobat Reader
    • Adobe Digital Editions
    • Flash Player plugin
    • 7-Zip
    • Zoom Client
    • Adobe Connect plugin
    • University Menu
    • HY Assistant
    • VMware Horizon Client

Luokkakoneiden extrat

Yllä olevien ohjelmien lisäksi luokkakoneille* on asennettu seuraavat ohjelmat

• Corel Paint Shop Pro
    • CorelDraw Graphics Suite
    • SPSS
    • Amos
    • LibreOffice
    • MapInfo
    • R for Windows
    • Rstudio
    • SAS

* Kumpulassa poikkeuksia, osa luokista on asennettu henkilökuntakoneina.