Koti- ja ryhmätallennustilaan yhdistäminen ja niiden etäkäyttö (Mac)

Macin pitää olla joko yliopiston verkossa (esim. eduroam) tai VPN-yhteydessä (Katso ohjeet Tunnelblickin käyttöön). Kun olet muodostanut etäyhteyden, voit ottaa etäyhteyden kotihakemistoosi (Z-asema) ja ryhmälevyihin (P-asema). Voit käsitellä hakemiston tiedostoja ja kansioita ikään kuin ne olisivat kotikoneellasi.

Tämä ohje on tarkoitettu yliopiston ulkopuolisille Mac-koneille.

Yliopiston keskitetyssä ylläpidossa olevalla Macilla on helppo avata kotihakemisto tai ryhmälevy avaamalla ensin VPN-yhteys (esim. Tunnelblickilla) ja avaamalla sen jälkeen yhteys verkkolevylle samalla tavalla kuin yliopistollakin, eli napsauttamalla valikkoriviltä yliopistovalikkoa ja valitsemalla Open Home Directory tai Open Group Directory. Katso kuvalliset ohjeet

Kotihakemisto

Varmista, että olet yliopiston verkossa (esim. eduroam-verkossa tai Tunnelblickin avulla).

Napsauta Finderissä Cmd + K.

Kirjoita avautuvaan ikkunaan:

smb://ad.helsinki.fi/home/t/tunnus
    • missä t-arvo on käyttäjätunnuksesi ensimmäinen kirjain ja tunnus on käyttäjätunnuksesi.
    • Napsauta Yhdistä (Connect) ja syötä seuraavaan ruutuun tunnuksesi ja salasanasi.
    Esimerkiksi Raimo Keski-Väännön käyttäjätunnus on rkeskiva. Kotihakemiston osoite on silloin smb://ad.helsinki.fi/home/r/rkeskiva
    • Varmista, että Rekisteröityneenä käyttäjänä (Registered user) on valittuna.

Ryhmähakemisto

Varmista että olet yliopiston verkossa (esim. eduroam-verkossa tai Tunnelblickin avulla).

Napsauta Finderissä Cmd + K.

Kirjoita avautuvaan ikkunaan

smb://ad.helsinki.fi/group

• Varmista, että Rekisteröityneenä käyttäjänä (Registered user) on valittuna.
    • Napsauta Yhdistä (Connect) ja syötä tunnuksesi ja salasanasi.

Lue lisää Tarkka ohje -välilehdeltä.

Kotihakemistot

Napsauta näppäinkomento cmd + K niin, että sinulla on aktiivinen Finder-ikkuna auki.

Kirjoita Palvelinosoite (Server Address) -kenttään: smb://ad.helsinki.fi/home/t/tunnus, missä t-arvo on käyttäjätunnuksesi ensimmäinen kirjain ja tunnus on käyttäjätunnuksesi.

Esimerkiksi Raimo Keski-Väännön käyttäjätunnus on rkeskiva. Kotihakemiston osoite on silloin smb://ad.helsinki.fi/home/r/rkeskiva

VINKKI: Paina + -painiketta, jolloin osoite kopioituu listaan, eikä sinun tarvitse jatkossa kirjoittaa tätä osoitetta uudelleen.

Napsauta Yhdistä (Connect) ja syötä tunnuksesi ja salasanasi. Varmista, että Rekisteröityneenä käyttäjänä (Registered user) on valittuna.

Jos asetukset ovat menneet oikein, niin kotihakemisto avautuu käyttöösi. Nyt voit käyttää kansiota aivan samalla lailla kuin muitakin kansioita. Huomaa, että yhteys pitää muodostaa joka kerta erikseen ja VPN-yhteys pitää olla päällä koko ajan kansiota käytettäessä.

Ryhmätallennustilat

• Napsauta näppäinkomento cmd + K Finderin ikkuna aktiivisena.
    • Kirjoita Palvelinosoite (server address) -kenttään:  smb://ad.helsinki.fi/group
    VINKKI: Paina + -painiketta, jolloin osoite kopioituu listaan, eikä sinun tarvitse jatkossa kirjoittaa tätä osoitetta uudelleen.
    • Napsauta Yhdistä (Connect) ja syötä yliopiston tunnuksesi ja salasanasi. Varmista, että Rekisteröityneenä käyttäjänä (Registered user) on valittuna.