Selaimen kotisivun vaihtaminen

Kotisivu on verkkosivu, jolle verkkoselain siirtyy käynnistyksen yhteydessä tai selaimen koti-painiketta napsauttaessa. Voit itse vaihtaa sivun haluamaksesi.

Tässä ohjeessa neuvotaan, miten asetat osoitteen https://flamma.helsinki.fi/ eri selaimille kotisivuksi. Lisäksi osassa ohjeita neuvotaan miten saat kyseisen selaimen Kotisivu-painikkeen näkyviin.

Käytä pysyviä palveluosoitteita, esimerkiksi https://flamma.helsinki.fi/
sen sijaan, että valitsisit sivun Käytä tätä sivua (Use Current Page) -painikkeella.

Kotisivun vaihtaminen Firefox (Windows)

1. Napauta selaimen osoiterivin jäljessä olevaa hampurilaisvalikko-ikonia ja valitse avautuvista vaihtoehdoista Asetukset ("Settings").
    2. Valitse Asetukset ("Settings") -valikon alta Aloitussivu ("Home").
    3. Syötä kohtaan Uudet ikkunat ja välilehdet ("New Windows and Tabs") -> Omat osoitteet... ("Custom URLs...") aloitussivuksi https://flamma.helsinki.fi/.

Kotisivun vaihtaminen Google Chrome (Windows)

1. Napauta selaimen osoiterivin jäljessä olevaa ... -ikonia ja valitse alavalikosta Asetukset ("Settings").
    2. Valitse asetuksista Käynnistyksessä ("On start-up") kohdan alta Avaa tietty sivu tai sivujoukko ("Open a specific page or set of pages") ja syötä osoitteeksi https://flamma.helsinki.fi/.
    3. Voit myös lisätä Chromeen Etusivu-painikkeen, jota painamalla pääset sivulle https://flamma.helsinki.fi/. Valitse asetuksista Ulkoasu ("Appearance") ja sen jälkeen Näytä Etusivu-painike ("Show Home button"). Aseta sivuksi https://flamma.helsinki.fi/.

Kotisivun vaihtaminen Microsoft Edge (Windows)

1. Valitse selaimen osoiterivin riviltä ... -ikoni ja avautuneesta valikosta Asetukset ("Settings").
    2. Valitse asetuksista Aloitus, kotipainike ja uudet välilehdet ("Start, home, and new tabs"). Valitse Kun Edge käynnistyy ("When Edge starts") -kohdan alta Avaa nämä sivut ("Open these pages") ja syötä kohtaan osoite https://flamma.helsinki.fi/

Kotisivun vaihtaminen Firefox (Mac)

1. Valitse valikkoriviltä Firefox > Settings…
    2. Valitse avautuvalta sivulta Aloitussivu ("Home")-välilehti.
    3. Valitse kohdasta Uudet ikkunat ja välilehdet ("Homepage and new windows") -alasvetovalikosta Omat osoitteet... ("Custom URLs…").
      Kirjoita tai kopioi osoite https://flamma.helsinki.fi avautuvaan kenttään.

Kotisivun vaihtaminen Safari (Mac)

1. Valitse valikkoriviltä Safari > Asetukset ("Settings").
    2. Valitse avautuvasta ikkunasta Yleiset ("General")-välilehti.
    3. Kirjoita tai kopioi haluamasi osoite Kotisivu ("Homepage") -kenttään.
    4. Asetus tallentuu automaattisesti. Voit sulkea Asetukset-ikkunan.

Kotisivun vaihtaminen Google Chrome (Mac)

1. Napauta selaimen osoiterivin jäljessä olevaa ... -ikonia ja valitse alavalikosta Asetukset ("Settings").
    2. Valitse asetuksista Käynnistyksessä ("On start-up") kohdan alta Avaa tietty sivu tai sivujoukko ("Open a specific page or set of pages") ja syötä osoitteeksi https://flamma.helsinki.fi/.
    3. Voit myös lisätä Etusivu -painikkeen Chromeen, jota painamalla pääset sivulle https://flamma.helsinki.fi/. Valitse asetuksista Ulkoasu ("Appearance") ja sen jälkeen Näytä Etusivu-painike ("Show Home button"). Aseta sivuksi https://flamma.helsinki.fi/.

Kotisivun vaihtaminen Firefox (Windows)

• Napauta (1) selaimen osoiterivin jäljessä olevaa hampurilaisvalikko-ikonia ja valitse avautuvista vaihtoehdoista (2) Asetukset ("Settings").
    • Valitse Asetukset ("Settings") -valikon alta (1) Aloitussivu ("Home"). Syötä kohtaan (2) Uudet ikkunat ja välilehdet ("New Windows and Tabs") -> Omat osoitteet... ("Custom URLs...") aloitussivuksi https://flamma.helsinki.fi/.

Kotisivun vaihtaminen Google Chrome (Windows)

• Napauta selaimen osoiterivin jäljessä olevaa (1) ... -ikonia ja valitse alavalikosta (2) Asetukset ("Settings").
    • Valitse asetuksista (1) Käynnistyksessä ("On start-up") kohdan alta (2) Avaa tietty sivu tai sivujoukko ("Open a specific page or set of pages") ja syötä osoitteeksi https://flamma.helsinki.fi/.
    • Voit myös lisätä Etusivu -painikkeen Chromeen, jota painamalla pääset sivulle https://flamma.helsinki.fi/. Valitse asetuksista (1) Ulkoasu ("Appearance") ja sen jälkeen (2) Näytä Etusivu-painike ("Show Home button"). Aseta sivuksi https://flamma.helsinki.fi/.

Kotisivun vaihtaminen Microsoft Edge (Windows)

• Valitse selaimen osoiterivin riviltä (1) ... -ikoni ja avautuneesta valikosta (2) Asetukset ("Settings").
    • Valitse asetuksista (1) Aloitus, kotipainike ja uudet välilehdet ("Start, home, and new tabs"). Valitse Kun Edge käynnistyy ("When Edge starts") -kohdan alta (2) Avaa nämä sivut ("Open these pages") ja syötä kohtaan osoite https://flamma.helsinki.fi/
    • Voit myös lisätä Edgen osoiteriville Kotisivu ("Home button") -painikkeen, jota painamalla pääset sivulle https://flamma.helsinki.fi/ syöttämällä osoitteen kohtaan (3).

Kotisivun vaihtaminen Firefox (Mac)

• Valitse valikkoriviltä Firefox > Asetukset... ("Settings…").
    • Valitse avautuvalta sivulta Aloitussivu ("Home")-välilehti.
    • Valitse kohdasta Uudet ikkunat ja välilehdet ("Homepage and new windows") alasvetovalikosta Omat osoitteet... ("Custom URLs…") Kirjoita tai kopioi osoite https://flamma.helsinki.fi avautuvaan kenttään.

Voit nyt sulkea asetukset-välilehden ja jatkaa selailua.

Kotisivun vaihtaminen Google Chrome (Mac)

• Napauta selaimen osoiterivin jäljessä olevaa (1) ... -ikonia ja valitse alavalikosta (2) Asetukset ("Settings").
    • Valitse asetuksista (1) Käynnistyksessä ("On start-up") kohdan alta (2) Avaa tietty sivu tai sivujoukko ("Open a specific page or set of pages") ja syötä osoitteeksi https://flamma.helsinki.fi/.
    • Voit myös lisätä Etusivu -painikkeen Chromeen, jota painamalla pääset sivulle https://flamma.helsinki.fi/. Valitse asetuksista (1) Ulkoasu ("Appearance") ja sen jälkeen (2) Näytä Etusivu-painike ("Show Home button"). Aseta sivuksi https://flamma.helsinki.fi/.

Kotisivun vaihtaminen Safari (Mac)

• Valitse valikkoriviltä Safari > Asetukset (Settings).
    • Valitse avautuvasta ikkunasta Yleiset ("General")-välilehti.
    • Kirjoita tai kopioi osoite https://flamma.helsinki.fi Kotisivu ("Homepage") -kenttään.
    • Asetus tallentuu automaattisesti. Voit sulkea Asetukset-ikkunan.