GnuPG: Avainten tuominen tai hakeminen omaan avainnippuun

Jotta voit lähettää muille salattuja viestejä tai tiedostoja tai tarkastaa heidän sähköisiä allekirjoituksiaan, tarvitset heidän julkiset avaimensa. Avaimia voi tuoda tiedostoista GpgEX-apuohjelmalla tai Thunderbirdin Enigmail-lisäosalla. Verkossa on myös julkisen avaimen levittämiseen tarkoitettuja avainpalvelimia, joilta avaimia voi noutaa Enigmaililla tai Kleopatra-apuohjelmalla.

Avaimen tuominen tiedostosta - GpgEX

Valitse kansiosta avaintiedosto, jonka haluat tuoda avainrenkaaseesi. Paina sen kohdalla hiiren oikeanpuoleista nappia ja valitse valikon More GpgEX options alta Import keys.

""
    Ohjelma ilmoittaa tuonnin onnistumisesta:

""

Avaimen tuominen tiedostosta - Enigmail

• Avaa valikko OpenPGP
    • valitse Key management
    • valitse File avaintehallintaikkunan avauduttua
    • valitse Import keys from file
    • valitse avautuvassa ikkunassa tiedosto joka sisältää avaimen jonka haluat tuoda
    • paina Ok

""

Ohjelma ilmoittaa lopuksi tuonnin onnistumisesta.

""

Avaimen hakeminen avainpalvelimelta - Enigmail

• Avaa valikko OpenPGP
    • valitse Key management
    • valitse avautuvasta avaintehallintaikkunasta Keyserver
    • valitse alasvetovalikosta Search for keys.

""

• Laita hakukenttään haluamasi termi kuten nimi, sähköpostiosoite tai avaimen tunniste
      (Key ID)

""

• Rastita hakutuloksista ne avaimet jotka haluat hakea ja paina Ok. Avainten määrästä riippuen siirtäminen saattaa kestää hetken.

""

Ohjelma ilmoittaa vielä lopuksi avainkohtaisesti tuonnin onnistumisen

""

Avaimen hakeminen avainpalvelimelta - Kleopatra

• Käynnistä Kleopatra
    • avaa valikko File
    • valitse Lookup certificates on server.

""

• Kirjoita hakukenttään haluamasi termi kuten nimi, sähköpostiosoite tai avaimen tunniste (Key ID)
    • napsauta Search.

""

• Valitse hakutuloksista ne avaimet, jotka haluat hakea ja paina Import. Voit valita useita avaimia klikkaamalla niitä pitämällä samalla Control-näppäimen painettuna alas. Avainten määrästä riippuen siirtäminen saattaa kestää hetken.

""

Ohjelma ilmoittaa vielä lopuksi avainkohtaisesti tuonnin onnistumisen.