Eduroam Cubblissa

Keskitetysti ylläpidettäviin kannettaviin Cubbli-tietokoneisiin on ladattu valmiiksi Eduroam-verkkoasetukset ja asennettu tarvittavat varmenteet. Näissä tietokoneissa tarvitsee eduroamin käyttämiseksi vain kytkeä langaton verkko käyttöön (usein kytkimestä, mutta joskus ohjelmallisesti, tietokoneen mallista riippuen). Jos tietokone on Eduroam-verkon kuuluvuusalueella, se yrittää liittyä verkkoon automaattisesti.

Mikäli käyttäjä on käyttänyt ko. tietokoneelta Eduroamia aikaisemmin, käyttäjän tunnistetiedot ovat todennäköisesti valmiiksi tallentuneina ja verkkoon liitytään automaattisesti, ilman mitään kysymyksiä. Jos kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Eduroamia käytetään, käyttäjän pitää tunnistautua.

HUOM! Eduroam vaatii käyttäjätunnuksen muodossa kayttajatunnus@helsinki.fi (esim. rkeskiv@helsinki.fi), pelkkä päätteetön käyttäjätunnus ei toimi.

Salasanan vaihdon jälkeen sinun on aina tunnistauduttava uudestaan Eduroamiin.

Etsitkö ohjeita koti-Ubuntulle? Ne löydät täältä.

Tabs

Tarkka ohje

Cubbli 16: Eduroam-verkkoon liittyminen

Valitse Eduroam-verkko verkkolistauksesta.

Anna salasana.

Onnistuneen kirjautumisen jälkeen yhteys muodostuu. Salasana tallentuu käyttäjän omaan avainnippuun. Jatkossa yhteys muodostuu automaattisesti.

Cubbli 14: Eduroam-verkkoon liittyminen

• Avaa yhteys oikean yläkulman kuvakkeesta.

Eduroam-yhteyden muodostaminen Cubblissa

• Sisäänkirjautumisruutu aukeaa. Cubblissa käyttäjätunnus on valmiiksi esitäytetty. Tunnuksen kuuluu olla muodossa tunnus@helsinki.fi.

Kirjautuminen eduroam-verkkoon Cubblissa

• Voit tarkistaa yhteyden tilan oikean yläreunan valikosta ja tarvittaessa katkaista yhteyden.

Eduroam-yhteyden tila