Eduroam Cubblissa

Keskitetysti ylläpidettäviin kannettaviin Cubbli-tietokoneisiin on ladattu valmiiksi Eduroam-verkkoasetukset ja asennettu tarvittavat varmenteet. Näissä tietokoneissa tarvitsee eduroamin käyttämiseksi vain kytkeä langaton verkko käyttöön. Jos tietokone on Eduroam-verkon kuuluvuusalueella, se yrittää liittyä verkkoon automaattisesti.

Mikäli käyttäjä on käyttänyt ko. tietokoneelta eduroamia aikaisemmin, käyttäjän tunnistetiedot ovat todennäköisesti valmiiksi tallentuneina ja verkkoon liitytään automaattisesti, ilman mitään kysymyksiä. Jos kyseessä on ensimmäinen kerta, kun eduroamia käytetään, käyttäjän pitää tunnistautua.

HUOM! Eduroam vaatii käyttäjätunnuksen muodossa kayttajatunnus@helsinki.fi (esim. rkeskiv@helsinki.fi), pelkkä päätteetön käyttäjätunnus ei toimi.

Salasanan vaihdon jälkeen sinun on aina tunnistauduttava uudestaan eduroamiin.

Eduroamiin kirjautumisessa on havaittu ongelmia. Mikäli tunnistautuminen useamman kirjautumisyrityksen jälkeen ei vieläkään toimi muodossa tunnus@helsinki.fi, yritä muotoa tunnus@ad.helsinki.fi.

Cubbli 16: Eduroam-verkkoon liittyminen

Valitse Eduroam-verkko verkkolistauksesta.

Anna salasana.

Onnistuneen kirjautumisen jälkeen yhteys muodostuu. Salasana tallentuu käyttäjän omaan avainnippuun. Jatkossa yhteys muodostuu automaattisesti.