HY-VPN:n asentaminen ja käyttö Ubuntulla

Tämä ohje on tarkoitettu kotikoneille, joille on asennettuna Linux-käyttöjärjestelmä.
Ohje on kirjoitettu Ubuntun versiolle 16.04.

Tabs

Tarkka ohje

Asennus

• Avaa pääteikkuna  valikosta Applications > Accessories > Terminal

• Anna komennot

sudo apt-get update
    sudo apt-get install openvpn

joudut syöttämään salasanasi suorittaaksesi komennot

• Nouda ohjelmistojakelusta (Löytyy hakemistosta Ohjelmat > HY-VPN > Linux) pakattu tiedosto (hy-vpn-config.tar.gz) ja tallenna tämä työaseman paikalliselle levylle.
  • Siirry hakemistoon mihin hait paketin, siirrä paketti openvpn-kansioon ja pura paketti sinne (tässä esimerkissä paketti on haettu ohjelmistojakelusta Downloads-kansioon):

cd /Downloads
    sudo cp hy-vpn-config.tar.gz /etc/openpvn/
    cd /etc/openpvn/
    sudo tar xvf hy-vpn-config.tar.gz

Ohjelman käyttö

• Käynnistä OpenVPN-ohjelma komennolla: sudo systemctl start openvpn@openvpn.service
  • Lopeta ohjelma käytön jälkeen komennolla: sudo systemctl stop openvpn@openvpn.service
  • Ohjelman tilan näet komennolla: sudo systemctl status openvpn@openvpn.service

Lukijan vinkkiKäytössäni on Ubuntu 17.10. Konfiguraatiotiedosto ei sellaisenaan toimi. Status komennolla saan näkyviin virheilmoituksen "--mtu-disc is not supported on this OS". Lisäämällä openvpn.conf tiedostoon rivin "proto udp4" se kuitenkin toimii.