HY-VPN:n asentaminen ja käyttö Ubuntulla

Tämä ohje on tarkoitettu kotikoneille, joille on asennettuna Linux-käyttöjärjestelmä.

Tabs

Tarkka ohje

Asennus

• Avaa pääteikkuna  valikosta Applications > Accessories > Terminal

• Anna komennot

sudo apt-get update
    sudo apt-get install openvpn

joudut syöttämään salasanasi suorittaaksesi komennot

• Nouda ohjelmistojakelusta (Löytyy hakemistosta Ohjelmat > HY-VPN > Linux) pakattu tiedosto (hy-vpn-config.tar.gz) ja tallenna tämä työaseman paikalliselle levylle. Pura paketti ennen asennustoimia.
  • Siirry pääteikkunassa hakemistoon, johon tallensit pakatussa tiedostossa olevat tiedostot.
    • Esimerkiksi jos tiedostot ovat työpöydälle käytä komentoa cd /home/username/Desktop
  • Kopioi tiedosto hakemistoon  /etc/openvpn komennolla
    sudo cp openvpn.conf HY-vpn-CA.pem /etc/openvpn/

Ohjelman käyttö

• Käynnistä OpenVPN-ohjelma komennolla sudo /etc/init.d/openvpn start
  • Lopeta ohjelma käytön jälkeen komennolla sudo /etc/init.d/openvpn stop

Ubuntu 16.04 Openvpn:ää komennot:

• sudo systemctl start openvpn@openvpn.service
  • sudo systemctl stop openvpn@openvpn.service
  • sudo systemctl status openvpn@openvpn.service