HY-VPN:n asentaminen ja käyttö Ubuntulla

Tämä ohje on tarkoitettu kotikoneille, joille on asennettuna Linux-käyttöjärjestelmä.
Ohje on kirjoitettu Ubuntun versiolle 18.04.

Tabs

Tarkka ohje

Asennus

• Avaa pääteikkuna  valikosta Applications > Accessories > Terminal
  • Anna komennot

sudo apt-get update
    sudo apt-get install openvpn

joudut syöttämään salasanasi suorittaaksesi komennot

• Nouda ohjelmistojakelusta (Löytyy hakemistosta Ohjelmat > HY-VPN > Linux) pakattu tiedosto openvpn.conf ja tallenna tämä työaseman paikalliselle levylle.
  • Siirry hakemistoon mihin hait paketin, siirrä paketti openvpn-kansioon ja ja vaihda sen oikeudet root:lle (tässä esimerkissä paketti on haettu ohjelmistojakelusta Downloads-kansioon):

cd /Downloads
    sudo cp openvpn.conf /etc/openvpn/
    cd /etc/openvpn/
    sudo chown root:root openvpn.confg

Ohjelman käyttö

• Käynnistä OpenVPN-ohjelma komennolla: sudo systemctl start openvpn@openvpn.service
  • Lopeta ohjelma käytön jälkeen komennolla: sudo systemctl stop openvpn@openvpn.service
  • Ohjelman tilan näet komennolla: sudo systemctl status openvpn@openvpn.service