HUPnet-tunnuksen käyttö

HUPnet-tunnuksilla ei ole muita oikeuksia kuin Helsingin yliopiston vierailijaverkkoon kirjautuminen käyttäjän omalla tietokoneella tai mobiililaitteella.

• Tunnuksella pääsee kirjastotietokantoihin.
  • Tunnuksella ei pääse kirjautumaan yliopiston työasemille.
  • Tunnus on voimassa yhden päivän tai yhden viikon ensimmäisestä käyttökerrasta.
  • HUPnet-tunnuksen salasanaa ei voi vaihtaa. Jos salasana katoaa tai pääsee unohtumaan, on luotava uusi HUPnet-tunnus. Edes Helpdesk ei näe eikä voi vaihtaa salasanaa.
  • Jos yrittää kirjautua HUPnet-verkkoon vanhentuneella tunnuksella, saa virheilmoituksen, jossa kerrotaan tunnuksen vanhentuneen. HUPnet-tunnusten voimassaoloaikaa ei jatketa, vaan vanhentuneen tilalle luodaan uusi.

Tabs

Pikaohje
  • Liity HUPnet-verkkoon Univ Helsinki Hupnet.
  • Käynnistä selain. Jos selain ei siirry automaattisesti HUPnetin kirjautumissivulle, kokeile osoitetta https://login.hupnet.helsinki.fi/.
Tarkka ohje

Kirjautuminen

• Liity langattomaan tai langalliseen HUPnet-verkkoon
  • Avaa laitteesi selain. HUPnetin kirjautumisikkuna tulee näkyviin:

Kirajutuminen HUPnet-verkkoon

• Ensimmäisellä kerralla joudut hyväksymään käyttösäännöt:

HUPnet-luvan käyttösäännöt

• Kun tunnuksella kirjautuminen on onnistunut, saa siitä ilmoituksen:

Onnistunut kirjautuminen HYPnetiin

• Jos yrität kirjautua HUPnet:iin vanhentuneella HUPnet-tunnuksella, näyttää järjestelmä virheilmoituksen:

Virheilmoitus HUPnetiin kirjauduttaessa

HUPnet-verkkoon joudut sisäänkirjautumaan aina verkkoon liittyessäsi sekä säännöllisin väliajoin myös sitä käyttäessäsi.
Internet-yhteys HUPnet-verkon kautta ei toimi ennen onnistunutta sisäänkirjautumista.