Koti- ja ryhmätallennustilan yhdistäminen Cubbliin / Ubuntuun

Saat sekä ryhmätallennustilan (P-levy) että kotihakemiston (Z-levy) näkyviin myös Cubbliin (ja Ubuntuun)

Keskitetyssä ylläpidossa olevalle koneelle saat sekä ryhmätallennustilan (P-levy) että kotihakemiston (Z-levy) näkyviin yliopistovalikosta

• P-levy: Avaa yliopistovalikko > IT Department group directories
    • Z-levy: Avaa yliopistovalikko > Z-drive

Tarkka ohje -välilehdellä neuvotaan yhteyden muodostaminen myös kotikoneelle.

Yhdistäminen yliopiston keskitetyssä ylläpidossa olevalle koneelle

Voit yhdistää ryhmätallennustilan ja kotihakemistosi keskitetyssä ylläpidossa olevalle koneellesi seuraavasti:

Z-asema (kotihakemisto)

Avaa Yliopistovalikko -> Z-drive

P-asema (ryhmätallennustila)

Avaa Yliopistovalikko -> IT Department group directories

Yhdistäminen omalle koneelle (Ubuntu)

Voit yhdistää ryhmätallennustilan omalle koneellesi seuraavasti:

• Kirjoita hakukenttään Files.

• Valitse Other Locations.

Kirjoita Connect to Server -kohtaan:

• smb://groupX.ad.helsinki.fi/h999, jossa X on tulosyksikön numerokoodin (hXxx) ensimmäinen numero, ja h999:n kohdalla on tulosyksikkösi numerokoodi.
    • Esimerkki: Kustannuspaikassa H907 kirjoittaisi = smb://group9.ad.helsinki.fi/h907
    • Lista tulosyksiköistä on Flammassa.

Syötä seuraavaan ikkunaan tunnuksesi (esim rkeskiva), domain (ATKK) ja salasanasi (*******). Klikkaa Connect.

Kirjanmerkin tekeminen tallennustilasta

Avautuvassa ikkunassa Network-otsikon alla näkyy liittämäsi kansion kuvake. Napsauta sitä hiiren oikealla painikkeella ja valitse Add Bookmark. Tämän jälkeen kansio näkyy Home-kansion Bookmarks-listassa. Sen voi tarvittaessa nimetä uudelleen napsauttamalla nimeä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Rename.