Suojatun yhteyden muodostaminen yliopistolla

Yliopistolla on verkkopalveluita, joiden käyttö on lisenssisyistä rajattu vain yliopiston verkkoon. Tällaisia ovat mm. kirjaston tarjoamat tietokannat ja sähköiset lehdet. Mikäli palveluita haluaa käyttää yliopiston verkon ulkopuoliselta koneelta, on se mahdollista vain muodostamalla suojattu yhteys kotikoneen ja yliopiston palvelimen välille. Yleisin tekniikka tällaisen yhteyden muodostamiseen on VPN.

OpenVPN yliopiston koneilla

Yliopiston kannettaville koneille OpenVPN on asennettu keskitetysti.

OpenVPN kotikoneilla

Asennus kotikoneille tapahtuu käytännössä siten, että asennat ensin OpenVPN-ohjelmiston ja sen jälkeen ohjelmistojakelusta saatavan HY-VPN-nimisen konfiguraatiotiedoston.

Muista myös nämä

Aina et tarvitse erillistä ohjelmaa suojatun yhteyden muodostamiseen. Joissakin tapauksissa riittää selainpohjainen yhteys.