Chromebookin yhdistäminen eduroam-verkkoon

Tarkka ohje

Yleisimpiin laitteisiin (Windows, Mac, mobiililaitteet) saat eduroam-määritykset suoraan lataamalla osoitteesta cat.eduroam.org. Chromebookille asetuksia ei kuitenkaan ole ja ne pitää säätää käsin.

Ohjeessa on kaksi vaihetta:

Tuo yliopiston sertifikaatti laitteellesi

• Yhdistä esim. HUPnet-verkkoon siksi aikaa, että saat säädettyä eduroam-asetukset kuntoon.  Löydät HUPnetin nimellä Univ Helsinki HUPnet.
    Avaa selaimella joku sivu, esim. http://www.helsinki.fi, jolloin kirjautumisikkuna avautuu. Kirjaudu omilla tunnuksillasi.
    HUOM: jos kirjautumisikkuna ei ilmeisty niin mene sivulle: https://login.hupnet. helsinki.fi/.
  • Lataa sertifikaatti koneellesi tästä napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella, ja valitse Tallenna linkki nimellä...(Save link as...)
    https://www.helsinki.fi/atk/ca/HYAD ROOT CA(1).pem
  • Avaa selaimessa sivu: chrome://settings/certificates
  • Mene Myöntäjät (Authorities) välilehdelle ja napsauta Tuo…(Import)

• Valitse juuri lataamasi tiedosto (.pem), joka löytyy Downloads(Lataukset)-kansiosta.
  • Napsauta AVAA.

• Seuraavaksi laite kysyy Luotetaanko kohteeseen University of Helsinki varmenteen myöntäjänä? (Do you want to trust “University of Helsinki Net CA”), napsauta OK (et tarvitse laittaa rukseja ruutuihin).

• Napsauta VALMIS.

Säädä langaton verkko kuntoon

• Napsauta oikeassa alareunassa olevaa langattoman verkon kuvaketta (kärkikolmio jossa ruksi päällä). Avautuu ikkuna josta valitaan verkkoasetukset. Kohdassa voi olla valittuna muukin tämänhetkinen verkko (esim. HUPnet).

• Valitse eduroam langattomien verkkojen listalta.

Täytä kentät:

• Valitse PEAP kohdasta EAP-tapa
  • Valitse MSCHAPv2 kohdasta Phase 2 authentication (Vaihe2: Todennus)
  • Server CA certificate (Palvelimen CA-varmenne) kohdan listasta valitse HYAD ROOT CA.
  • Syötä käyttäjätunnuksesi muodossa ktunnus@helsinki.fi  (Esim. rkeskiva@helsinki.fi)
  • Syötä salasanasi Salasana (Password) kenttään.
  • Jätä Anonymous identity tyhjäksi
  • Ruksita Tallenna henkilöllisyys ja salasana (Save identity and password) ja napsauta Connect(Muodosta yhteys).

Nyt Chromebook yhdistyy eduroam-verkkoon automaattisesti kun laite on kuuluvuusalueella.