Eduroam Android-laitteissa

Osana langattomien vierailijaverkkojen uudistusta HUPnet-verkkoon voi 1.2.2019 alkaen kirjautua ainoastaan HUPnet-tunnuksilla

• Henkilökunta ja opiskelijat voivat edelleen käyttää tietoturvallista eduroam-verkkoa.
  • Saat ladattua eduroam-asetukset kun olet HUPnet-verkossa. Tällöin pääset lataamaan eduroam-asetukset kirjautumatta erikseen HUPnetiin.
    Nouda eduroamin asennustyökalu täältä: https://cat.eduroam.org

Tabs

Pikaohje
  • Asenna ensin eduroam CAT -ohjelma Play Kaupasta.
  • Lataa sitten asetuspaketti osoitteesta https://cat.eduroam.org/.  Seuraa sivuston ohjeita.

Katso tarkat ohjeet -välilehdeltä tarkemmat kuvalliset ohjeet.

Tarkka ohje

Tämän ohjeen kuvat on otettu Huawei P20 -puhelimella ja Androidin 9.1.0 -versiolla. Muilla laitteilla asentaminen voi poiketa yksityiskohdissa, mutta periaate pysyy samana.

Asennus

• Asenna Play Kaupasta eduroam CAT -ohjelma.
  • Asennuksen jälkeen mene puhelimella osoitteeseen https://cat.eduroam.org
    • käytä mobiililaajakaistaa tai esim. HUPnet-verkkoa.
      Huom! HUPnetiin ei tarvitse kirjautua sisään, vaan kirjautumisikkunasta löydät cat.eduroam.org -linkin.
  • Kun pääset cat.eduroam.org-sivustolle, napsauta Click here to download...
  • Valitse listalta oma organisaatiosi, tässä tapauksessa Helsingin yliopisto.
    • Jos sijaintipalvelut eivät ole päällä, joudut etsimään listalta hakusanalla (esim. Helsingin)

• Sivusto yrittää tunnistaa laitteesi ja tarjota oikeaa asennuspakettia (1).
    • Jos automaattinen tunnistaminen ei onnistu, voit vaihtaa asennuspakettia klikkaamalla Valitse toinen ladattava asennusohjelma (Choose another installer to download) (2).

Tässä kohdassa muistutetaan vielä eduroam CAT -ohjelmasta (jos et vielä asentanut niin palaa alkuun)

•  Lataus alkaa ja riippuen puhelinmallista asennus alkaa automaattisesti tai joudut avaamaan käsin juuri ladatun config -tiedoston.
  • Seuraavaksi asetustiedosto asennetaan puhelimelle. Valitse Asenna
  • Seuraavaksi asennusohjelma varmistaa, haluatko asentaa profiilin. Vastaa Kyllä.
  • Seuraavaksi kirjaudutaan sisään eduroam-tunnuksella, joka on yliopiston käyttäjätunnus + @helsinki.fi -pääte (esim. rkeskiva@helsinki.fi) mutta voit käyttää myös Office 365 -tunnusta tunnus@ad.helsinki.fi (esim. rkeskiva@helsinki.fi) Kirjoita tunnus ja salasana ja napsauta Asenna.
  • Seuraavassa kohdassa saat vahvistuksen asennukselle Profiili asennettu
  • Nyt yhteys muodostuu automaattisesti kun olet eduroam-alueella ja sinulla on wlan-yhteys päällä.

Eduroamin asetukset (vanhemmat puhelimet)

Jos puhelimesi ei tue eduroamCAT -ohjelmaa tai cat.eduroam.org -sivuston asennusta, toimi seuraavasti:

• Etsi laitteesi langattomien verkkojen asetuksista kohta eduroam. Huomaa, että eri laitteissa asetusikkuna näyttää erilaiselta.

Varmista, että asetukset ovat kuten kuvassa:

• Encryption type: 802.1x.EAP (1)
  • EAP Method: PEAP (2)
  • Phase 2 authentication: MSCHAPV2 (3)
  • Kuvassa CA certificate (4) on edellä ladattu sertifikaatti.
  • Anna käyttäjätunnus muodossa tunnus@helsinki.fi, esim. rkeskiva@helsinki.fi TAI tunnus@ad.helsinki.fi, esim. rkeskiva@ad.helsinki.fi (5)

Eduroamin vianetsintäohjeet

Vinkki asiakkaaltamme: Jos eduroamin asennus ei toimi valitse verkot > unohda asetukset > asenna profiili uudelleen

Jos et saa eduroamia toimimaan, lue eduroamin yleiset vianetsintäohjeet.