Eduroam Android-laitteissa

Osana langattomien vierailijaverkkojen uudistusta HUPnet-verkkoon voi 1.2.2019 alkaen kirjautua ainoastaan HUPnet-tunnuksilla

• Henkilökunta ja opiskelijat voivat edelleen käyttää tietoturvallista eduroam-verkkoa.
  • Saat ladattua eduroam-asetukset kun olet HUPnet-verkossa. Tällöin pääset lataamaan eduroam-asetukset kirjautumatta erikseen HUPnetiin.
    Nouda eduroamin asennustyökalu täältä: https://cat.eduroam.org

Tabs

Pikaohje

HUOM! Uusimmissa Androideissa (ainakin versiosta 8.0 eteenpäin) on asennettava eduroamCAT-ohjelma Play-kaupasta. Asetukset määritellään cat.eduroam.org-sivulta ladattavan asetustiedoston kautta.
Muista antaa tunnus muodossa tunnus@ad.helsinki.fi (esim. rkeskiva@ad.helsinki.fi)

Tarkka ohje
Tämä on vaihtoehtoinen ohje, mikäli eduroamCAT -ohjelman asennus ei toimi.

Tämän ohjeen kuvat on otettu Huawei P10 Lite -puhelimella ja Androidin 8.0.0 -versiolla. Muilla laitteilla asentaminen voi poiketa yksityiskohdissa, mutta periaate pysyy samana.

Asennus asennusprofiilin avulla

• Mene osoitteeseen https://cat.eduroam.org/
  • Klikkaa Click here to download ...
  • Klikkaa University of Helsinki.
  • Sivusto yrittää tunnistaa laitteesi ja tarjoaa oikeaa asennuspakettia (1). Jos automaattinen tunnistaminen ei onnistu, voit vaihtaa asennuspakettia klikkaamalla Choose another installer to download (2).
  • Jatka asentamista sivuston laitekohtaisten neuvojen mukaisesti.

Eduroamin asetukset

• Jos eduroam-yhteys ei toimi, etsi laitteesi langattomien verkkojen asetuksista kohta eduroam. Huomaa, että eri laitteissa asetusikkuna näyttää erilaiselta.
    Varmista, että asetukset ovat kuten kuvassa:
  • Encryption type: 802.1x.EAP (1)
  • EAP Method: PEAP (2)
  • Phase 2 authentication: MSCHAPV2 (3)
  • Kuvassa CA certificate (4) on edellä ladattu sertifikaatti.
  • Anna käyttäjätunnus muodossa tunnus@helsinki.fi, esim. rkeskiva@helsinki.fi (5)

Eduroamin vianetsintäohjeet

Jos et saa eduroamia toimimaan, lue eduroamin yleiset vianetsintäohjeet.