Eduroam-verkon asennus ja käyttö (Windows 7)

Tarkka ohje

Eduroam-verkon asennus ja käyttö (Windows 7)

HUOM: Helpoimmin eduroam-verkon voi asentaa asennustiedoston avulla. Silloin yhteysasetuksia ei tarvitse määritellä käsin.

Vaihtoehtoisesti voit asentaa verkon ja määritellä itse asetukset seuraavalla tavalla:

Eduroam-verkon käyttöön tarvitaan aluksi HYAD-CA-varmenteen asennus yhteyksien varmentajaksi. Yliopiston keskitetysti ylläpidetyissä työasemissa varmenne on valmiina.

Eduroam-verkko otetaan Windows 7:ssä käyttöön seuraavasti:

• Valitse Start (Windows-pallo vasemmassa alakulmassa) > Ohjauspaneeli (Control Panel) > Verkko ja Internet (Network and Internet) > Verkko- ja jakamiskeskus (Network and Sharing Center).
  • Klikkaa Määritä uusi yhteys tai verkko (Set up a new connection or network).eduroam
  • Valitse sitten Muodosta yhteys langattomaan verkkoon manuaalisesti(Manually connect to a wireless network).

• Syötä tiedot:

• Network Name: eduroam
    • Security type: WPA2-Enterprise
    • Encryption type: AES
    • Security Key: jätä tyhjäksi
      eduroam

• Valitse Muuta yhteyden asetuksia (Change connection settings) ja avaa Suojaus (Security)-välilehti.
  • Varmista, että Valitse verkon todennusmenetelmä (Choose a network authentication method)-kohdassa on valittuna Suojattu EAP (PEAP) (Protected EAP (PEAP)).
    eduroam
  • Klikkaa sitten Asetukset (Settings) -painiketta.
  • Laita valintamerkki kohtaan Vahvista palvelinvarmenne (Validate server certificate) ja listasta kohtaan HYAD ROOT CA.

eduroam

• Valitse pudotusvalikosta Suojattu Salasana (EAP-MSCHAP v2) (Secured password (EAP-MSCHAP v2)) ja paina sen jälkeen Määritä (Configure)-painiketta.

eduroam

• Poista valintamerkki kohdasta Käytä Windows-käyttäjänimeäni ja salasanaani (Automatically use my Windows logon name and password) ja paina OK.
  • Paina kahdessa seuraavassa ikkunassa OK ja sitten Sulje (Close).
  • Napsauta näytön oikeassa alalaidassa olevaa Verkko (Network)-ikonia, valitse eduroam ja Yhdistä (Connect).

eduroam

• Sinulta kysytään nyt tunnistetietoja. Syötä tunnus muodossa tunnus@helsinki.fi ja salasanaksi tunnuksen salasana. Paina lopuksi OK.

eduroam