Eduroam-verkon asennus Ubuntuun

Tämä ohje on tarkoitettu kotikoneille. Yliopiston Cubbli-koneisiin Eduroam on asennettu valmiiksi. Katso lisäohjeita täältä.

Mikäli automaattinen asennus ei jostain syystä onnistu, kokeile manuaalista asennusta, joka on neuvottu täällä. Ohje on kirjoitettu Chromebookille, mutta toimii sovelletusti myös muille käyttöjärjestelmille.

Tämän ohjeen avulla voit asentaa eduroam-profiilin laitteellesi asennustiedoston avulla eikä yhteysasetuksia tarvitse määritellä käsin. Ohje on tehty Ubuntun versiolle 12.04, mutta se on sovellettavissa muillekin versioille.

Tabs

Tarkka ohje

Asennus

• Klikkaa painiketta

• Valitse avautuvasta listasta kotiorganisaatiosi

• Valitse listalta laitteesi käyttöjärjestelmä

• Tallenna asennustiedosto koneellesi.
  • Avaa Cubblin terminaali vasemman reunan kuvakkeesta.

Cubblin terminaalin avaaminen

• Kirjoita hakukenttään "terminal", mikäli terminaalin kuvaketta ei näy työpöydällä.
  • Kaksoisnapsauta Terminal-kuvaketta.

Cubblin terminaaliohjelma

• Terminaali aukeaa.
  • Etsi tallentamasi asennustiedosto.
  • Asennustiedostolle pitää antaa suoritusoikeus (pääkäyttäjän oikeuksin) komennolla

sudo chmod 700 tiedosto.sh
    käynnistä asennus komennolla
    sudo ./tiedosto.sh

• Asennus alkaa. Napsauta OK.

• Asennusohjelma varmistaa, että olet Helsingin yliopiston jäsen. Napsauta Yes.

• Kirjoita käyttäjätunnuksesi muodossa ktunnus@helsinki.fi  (Esim. rkeskiva@helsinki.fi)
  • Napsauta OK.

• Kirjoita salasanasi ja napsauta OK.

• Kirjoita salasanasi uudestaan ja napsauta OK.

Eduroamin asennus Cubbliin - salasanan vahvistaminen

• Asennus on valmis. Napsauta OK.

Eduroamin asennus Cubbliin on valmis

Eduroam-verkkoon liittyminen

• Klikkaa eduroam.

• Täytä kentät kuten kuvassa ja klikkaa Connect.
    HUOM: käytä käyttäjätunnuksesta muotoa tunnus@helsinki.fi (esim. rkeskiva@helsinki.fi.)