Eduroam-verkon asennus Ubuntuun

Tämä ohje on tarkoitettu kotikoneille. Yliopiston Cubbli-koneisiin Eduroam on asennettu valmiiksi. Katso lisäohjeita täältä.

Mikäli automaattinen asennus ei jostain syystä onnistu, kokeile manuaalista asennusta, joka on neuvottu täällä. Ohje on kirjoitettu Chromebookille, mutta toimii sovelletusti myös muille käyttöjärjestelmille.

Tämän ohjeen avulla voit asentaa eduroam-profiilin laitteellesi asennustiedoston avulla eikä yhteysasetuksia tarvitse määritellä käsin. Ohje on tehty Ubuntun versiolle 12.04, mutta se on sovellettavissa muillekin versioille.

Tabs

Tarkka ohje

Asennus

• Klikkaa painiketta

Eduroam - asennustiedoston lataaminen

• Valitse avautuvasta listasta kotiorganisaatiosi

• Valitse listalta laitteesi käyttöjärjestelmä

• Tallenna asennustiedosto koneellesi.
  • Avaa Cubblin terminaali vasemman reunan kuvakkeesta.

Cubblin terminaalin avaaminen

• Kirjoita hakukenttään "terminal", mikäli terminaalin kuvaketta ei näy työpöydällä.
  • Kaksoisnapsauta Terminal-kuvaketta.

Cubblin terminaaliohjelma

• Terminaali aukeaa.
  • Etsi tallentamasi asennustiedosto.
  • Asennustiedostolle pitää antaa suoritusoikeus (pääkäyttäjän oikeuksin) komennolla

sudo chmod 755 tiedosto.sh

Eduroamin asennus Cubbliin

• Asennus alkaa. Napsauta OK.

Eduroamin asennus Cubbliin alkaa

• Asennusohjelma varmistaa, että olet Helsingin yliopiston jäsen. Napsauta Yes.

Eduroamin asennus Cubbliin - toimmi vain henkilökunnalla

• Kirjoita käyttäjätunnuksesi muodossa ktunnus@helsinki.fi  (Esim. rkeskiva@helsinki.fi)
  • Napsauta OK.
    Eduroamin asennus Cubbliin - käyttäjätunnuksen syöttäminen
  • Kirjoita salasanasi ja napsauta OK.

Eduroamin asennus Cubbliin - salasanan syöttäminen

• Kirjoita salasanasi uudestaan ja napsauta OK.

Eduroamin asennus Cubbliin - salasanan vahvistaminen

• Asennus on valmis. Napsauta OK.

Eduroamin asennus Cubbliin on valmis

Eduroam-verkkoon liittyminen

Eduroam-verkkoon liittyminen on neuvottu ohjeessa Eduroam Cubblissa.