HUPnet-verkon käyttöönotto ja käyttö

Tarkka ohje

HUPnet

Yhteyden muodostaminen

Sisäänkirjautuminen

• Käynnistä WWW-selain
  • Jos selain ei löydy WWW-sivua, siirry selaimen oletuskotisivulle
  • Selain ohjautuu HUPnet-verkon sisäänkirjautumissivulle
  • Anna mikroverkon (AD) käyttäjätunnuksesi ja salasanasi
  • Jos kirjautuminen onnistuu, selain ilmoittaa yhteyden avautumisesta
Jos selain ei siirry automaattisesti HUPnetin kirjautumissivulle, kokeile osoitetta https://login.hupnet.helsinki.fi/.

Yhteys on auki niin kauan kuin tietokone kytkeytyneenä HUPnet-verkkoon.

HY-VPN-yhteydellä HUPnet ei vaadi erillistä kirjautumista. Katso Yhteydet yliopiston ulkopuolelta.

Rajoituksia liikennöinnissä

HUPnet-verkko välittää vain IP-yhteyskäytäntöä, joten harvinaisemmat yhteyskäytännöt eivät toimi. Kaikki yhteydet peitetään yhden verkko-osoitteen taakse, joten HUPnet-verkossa oleviin koneisiin ei voi ottaa yhteyttä ulkopuolelta. Tämä saattaa haitata joitakin erikoisyhteyksiä, kuten videoneuvotteluja ja MS Messenger -ohjelman käyttöä, mutta mm. FTP- ja Netmeeting-ohjelmien käyttö onnistuu normaalisti. Suojaamattomat yhteydet (mm. telnet, POP) on kielletty yliopiston verkossa.