HUPnet-yhteyden muodostaminen (Mac)

Tarkka ohje

HUPnet-yhteyden muodostaminen (Mac)

Käytännössä kaikissa Maceissa on sisäänrakennettu Wi-Fi eli langaton verkkokortti, jota on kutsuttu Maceissa myös AirPortiksi.

Yliopistolla on käytössä kansainvälinen vierailijaverkko eduroam. Suosittelemme käyttämään nykyisin eduroamia.
Lue eduroamin asennus- ja käyttöohjeet

• Valitse valikkorivin AirPort/Wi-Fi-valikosta verkko Univ Helsinki HUPnet

HUPnet

• Avaa selain, jolloin avautuu HUPnet-verkon kirjautumisikkuna. (Uudemmissa käyttöjärjestelmissä avautuu oma kirjautumisikkuna ilman selaimen käynnistämistäkin.)
  • Kirjoita käyttäjätunnuksesi ja sen salasana

HUPnet

• Yhteys on auki niin kauan kuin tietokoneesi on kytkeytyneenä HUPnet-verkkoon.

Huom! Voit käyttää HUPnetiä myös VPN-yhteydellä. VPN-yhteyden kanssa ei tarvitse kirjautua erikseen HUPnetiin ja yhteys on suojattu. Lue ohjeet VPN:n käytöstä Macilla.