HY-VPN: Ongelmatilanteet Macissa

Yliopistolla käytetään ensisijaisesti VPN-asiakasohjelma Pulse Securea. Katso ohjeet eri käyttöjärjestelmille.

Tabs

Tarkka ohje
  • Jos VPN-yhteys katkeilee tai Tunnelblick menee jumiin, poista Tunnelblick ja lataa uusi versio: https://tunnelblick.net/
  • Jos VPN-yhteys ei muodostu, VPN-lokista näkee todennäköisesti mikä on mennyt vikaan. Avaa loki napsauttamalla Tunnelblickin tunnelikuvakkeesta VPN Details…
  • Jos VPN-yhteys aukeaa, mutta mikään web-sivu ei lataudu, muuta nimipalvelinasetuksia. Napsauta Tunnelblickin tunnelikuvakkeesta VPN Details… ja valitse Settings. Valinta Set DNS/WINS: vaikuttaa nimipalveliin. Yleensä asetus Set nameserver toimii uusimmissa Tunnelblickin versioissa.
  • Asetus Monitor network settings muodostaa yhteyden automaattisesti jos Tunnelblick havaitsee muutoksia nimipalvelimissa. Joissakin tilanteissa se voi aiheuttaa epävakautta.

VPN - Tunnelblick-ohjelman loki

Salasanan poistaminen

Jos Tunnelblickin kirjautumisikkunassa on Save in Keychain valittuna, käyttäjätunnus ja salasana tallennetaan OS X:n Avainnippuun/Keychainiin. Tiedot saa poistettua napsauttamalla Tunnelblickin tunnelikuvakkeesta VPN Details… ja napsauttamalla ikkunan vasemman alakulman rataspyörästä Delete Configuration's Credentials from Keychain

Jos nimipalvelimien muutoksilla ei ole vaikutusta, yliopiston nimipalvelimet voidaan määrittää käsin OS X:n verkkoasetuksiin.

1. Sammuta Tunnelblick ja valitse Järjestelmäasetukset/System Preferences -> Verkko/Network.

VPN:lle oma käyttöpaikka
Nimipalvelinta ei tarvita kuin vain VPN:n käytössä, joten sille kannattaa luoda uusi Käyttöpaikka/Location.

Napsauta Muokkaa/Edit  ja luo plus-painikkeesta uusi käyttöpaikka nimellä VPN. Jatkossa voidaan valita omenavalikossa Käyttöpaikka/Location-valikosta VPN ja avata sen jälkeen Tunnelblickin. Ja kun ei haluta käyttää VPN-yhteyttä, Käyttöpaikka-valikosta valitaan Automaattinen/Automatic.

2. Valitse vasemmalla olevasta verkkoporttilistasta Ethernet jos kyseessä on langallinen yhteys tai AirPort/Wi-Fi jos langaton.

3. Napsauta Lisävalinnat/Advanced, DNS ja lisää palvelinosoitteet 128.214.4.64 ja 128.214.3.31 listalle plus-painikkeesta. Tallenna muutokset napsauttamalla Käytä/Apply.

VPN-ongelma kaapelimodeemissa

Kaapelimodeemin IP Flood Detection voi häiritä VPN-yhteyttä. Avaa selaimella modeemin asetussivu esim. http://192.168.100.1 (tarkista yhteysosoite ohjekirjasta) ja ota Firewall-asetuksista IP Flood Detection pois päältä.