Langattomat yhteydet yliopistolla

Osana langattomien vierailijaverkkojen uudistusta HUPnet-verkkoon voi 1.2.2019 alkaen kirjautua ainoastaan HUPnet-tunnuksilla

• Henkilökunta ja opiskelijat voivat edelleen käyttää tietoturvallista eduroam-verkkoa.
  • Saat ladattua eduroam-asetukset kun olet HUPnet-verkossa. Tällöin pääset lataamaan eduroam-asetukset kirjautumatta erikseen HUPnetiin.
    Nouda eduroamin asennustyökalu täältä: https://cat.eduroam.org

Eduroam on valmiiksi asennettuna yliopiston keskitetysti hallituilla koneilla. Omille koneille eduroam on asennettava itse, katso ohjeet alempaa. Eduroam-yhteyttä tarjotaan automaattisesti, kun olet sellaisessa tilassa, jossa on eduroam-verkko.

Eduroamiin kirjaudutaan yliopiston käyttäjätunnuksella, joka kirjoitetaan muodossa käyttäjätunnus@helsinki.fi (esim. rkeskiva@helsinki.fi) TAI käyttäjätunnus@ad.helsinki.fi (esim. rkeskiva@ad.helsinki.fi). Muiden korkeakoulujen vierailijat voivat kirjautua Eduroamiin oman kotiorganisaationsa käyttäjätunnuksilla, mikäli kyseinen organisaatio on osa eduroam-verkostoa. Eduroamia ei voi käyttää kevyttunnuksella.

Tabs

Tarkka ohje

eduroam-logo

Eduroamin asentaminen kotikoneelle (manuaalinen tapa):

HUOM! Uusimmissa Androideissa (ainakin versiosta 8.0 eteenpäin) on asennettava eduroamCAT-ohjelma Play-kaupasta. Asetukset määritellään cat.eduroam.org-sivulta ladattavan asetustiedoston kautta.
Muista antaa tunnus muodossa tunnus@ad.helsinki.fi (esim. rkeskiva@ad.helsinki.fi). Myös muoto tunnus@helsinki.fi (esim. rkeskiva@helsinki.fi toimii).

HUPnet - yliopiston vierailijaverkko