OpenVPN –ohjelman asennus kotikoneelle (Windows 10)

Tämä ohje koskee vain yliopistolaisten omia kotikoneita! Yliopiston koneilla samaan tarkoitukseen käytetään Pulse Secure -ohjelmaa. Myös kotikoneille ja -laitteille voi asentaa Pulse Secure -ohjelman.

Tabs

Tarkka ohje

Asennustiedostojen lataus

Yliopiston VPN –palvelu on toteutettu OpenVPN-ohjelmistolla. Käytä asennusvaiheessa uusinta versiota ohjelmistosta.

Lataa OpenVPN –ohjelmisto osoitteesta: https://openvpn.net/community-downloads/
Valitse sivulta oikea asennustiedosto. Kotikoneilla se on yleensä Windows 10 Installer

Ohjelman asennustiedoston lisäksi tarvitset konfiguraatiotiedoston (nimeltä hy.ovpn), josta löytyvät asetukset yliopiston VPN-palvelun käyttöönottoon.

Lataa tiedosto ohjelmistojakelusta (tiedostopolku: Ohjelmat > HY-VPN > Windows).

Ohjelmiston asennus

Huom! Yliopiston VPN –palvelu on suunniteltu siten, että helpoin ja varmasti toimiva tapa asentaa OpenVPN –ohjelmisto on hyväksyä asennusohjelman tarjoamat oletusasetukset. Jos myöhemmin tarvitset apua ohjelmiston käytössä, oletetaan että olet asentanut ohjelmiston asennusohjelman oletusasetuksin.

Aloita asennus klikkaamalla asennustiedostoa Downloads –kansiossa.

Kun asennusohjelma käynnistyy, valitse Next.

OpenVPN asennus01.jpg

Lue ja hyväksy lisenssiehdot.
Hyväksy ehdot valitsemalla I Agree

OpenVPN asennus02.jpg

Asennusohjelmassa on valittuina oletusasetukset, joita ei tarvitse muuttaa.

OpenVPN asennus03.jpg

Myöskään asennuskansiota ei ole tarvitse muuttaa.

OpenVPN asennus04.jpg

Valitse Next.

OpenVPN asennus05.jpg

Kun asennus on valmis, napsauta Finish. Siirry nyt konfiguraation asennukseen.

OpenVPN asennus06.jpg

Konfiguraation asennus

Kun ohjelma on asentunut, on vielä asennettava konfiguraatiotiedosto ennen käyttöä.
Käynnistä OpenVPN –ohjelmisto valitsemalla Start –valikosta OpenVPN  >  OpenVPN-gui.

OpenVPN asennus-konffis01.png

Kun OpenVPN -ohjelma on käynnistynyt, voit ladata ohjelmistojakelusta hakemasi konfiguraatiotiedoston seuraavasti:
Napsauta alavalikon OpenVPN -kuvaketta hiirellä. Avautuvasta valikosta valitse Import file…

OpenVPN import-file.jpg

Valitse Ohjelmistojakelusta hakemasi konfiguraatiotiedosto hy.ovpn (tiedosto löytyy oletusasetuksilla Downloads -kansiosta). Valitse tiedosto ja napsauta Open.

OpenVPN asennus-konffis04.jpg

Kun asennus on valmis, ohjelmisto ilmoittaa onnistuneesta toimenpiteestä.

OpenVPN asennus-konffis05.jpg

Ohjelman käyttäminen

Avaa ohjelma napsauttamalla hiiren oikealla näppäimellä OpenVPN –pikakuvaketta alavalikossa ja valitse Connect.

OpenVPN connect-1.jpg

Tämän jälkeen ohjelma kysyy käyttäjätunnusta ja salasanaa (käytä yliopiston käyttäjätunnusta perusmuodossa, esim. rkeskiva). Käyttäjätiedot välitetään salattuina yliopiston palvelimelle.

OpenVPN connect-2.jpg

Onnistuneen sisäänkirjautumisen jälkeen OpenVPN -kuvake tilapalkissa muuttuu vihreäksi. Pitämällä hiirtä kuvakkeen päällä näet yhteydestä kertovan pop-up –ikkunan.

OpenVPN connect-3.jpg

Lopeta VPN –yhteys valitsemalla edelläkuvatusta OpenVPN -käynnistysvalikosta Disconnect.