Pulse Secure - VPN-yhteyden käyttö yliopiston kannettavalla

Tämä ohje koskee ainoastaan yliopiston keskitetysti ylläpidettyjä kannettavia koneita (Mac / Windows). Katso täältä ohjeet kotikoneille ja muille laitteille >>

Pulse Secure -sovellus on henkilökunnan kannettavissa Windows 7 ja Mac -työasemissa valmiiksi asennettuna.

Jos haluat saada kotihakemistosi (eli Z-aseman) käyttöösi yliopiston verkon ulkopuolelta, toimi ensin tämän ohjeen mukaan ja avaa sitten ohje kotihakemiston etäkäyttämiseen Windows 7:lla tai Macilla.

Tabs

Tarkka ohje

Yliopiston kannettavien päivittäminen yliopistoverkon ulkopuolella:
Käytä Pulse Securea, kun otat yhteyden yliopiston verkkoon. Tavallinen vpn-yhteys ei riitä, sillä kone ei saa silloin ohjelmisto- ja tietoturvapäivityksiä.
Lue lisää Pulse Securesta.

VPN-yhteys Windows 7:lla

• Valitse ruudun vasemmasta alalaidasta Windows-kuvake ja etsi All Programs -valikosta Pulse Secure ja avaa kansiosta löytyvä PulseSecure -sovellus.
    Junos Pulse -ohjelman käynnistäminen - Windows 7
  • Sovellukseen on valmiiksi määritelty asetukset etäyhteyttä varten, joten voit painaa suoraan Connections -valikosta HY-VPN -yhteyden kohdalta Connect.
  • Sovellus avaa uuden ikkunan, jossa kysellään käyttäjätunnusta ja salasanaa. Syötä User Name -kenttään käyttäjätunnuksesi ja Password-kenttään salasanasi. Paina lopuksi Connect.
    Junos Pulse - tunnistautumisikkuna - Windows 7
  • Junos Pulse antaa ilmoituksen kun yhteys on muodostettu. Ilmoitus aukeaa uuteen ikkunaan, mutta se sulkeutuu automaattisesti hetken kuluttua. VPN-yhteys on päällä kunnes painat Disconnect VPN-staff -yhteyden kohdalta sovelluksen pääikkunasta.
    Junos Pulse -yhteyden katkaiseminen - Windows 7

Voit halutessasi varmistaa onko yhteys toiminnallinen etsimällä Windows-valikon All Programs -valikosta HY-nimisen kansion ja avaamalla sovelluksen BGInfo / ShowIP. Sovelluksessa näkyvän  IP-osoitteen (IP Address) kuusi ensimmäistä numeroa tulisi olla 128.214.xxx.xxx.

VPN-yhteys Macilla

• Napsauta valikkorivilltä kellon vasemmalla puolella näkyvää Pulse Securen kuvaketta ja valitse VPN-staff / VPN-student -> Connect. Jos kuvaketta ei näy, käynnistä Pulse Secure Ohjelmat (Applications) -kansiosta.

• Ohjelma kysyy yliopiston palveluissa käyttämiäsi tunnuksia. Kirjoita tunnus lyhyessä muodossa ja salasana. Napsauta Connect. Yhteys muodostuu.

• Yhteys katkaistaan Pulse Securen kuvakkeesta valikkoriviltä napsauttamalla VPN-staff / VPN-student -> Disconnect.