Pulse Secure: VPN-yhteyden käyttö yliopiston kannettavalla

MacOS Catalina 10.15 on julkaistu 7.10.2019, mutta se ei ole vielä kaikin puolin yhteensopiva HY:n palvelujen kanssa. Kaikki ohjelmistojakelun ohjelmat eivät ole vielä yhteensopivia uuden käyttöjärjestelmän kanssa.

Yliopiston keskitetyssä hallinnassa olevat koneet päivittyvät oman aikataulun mukaan testien jälkeen.

Tämä ohje koskee ainoastaan yliopiston keskitetysti ylläpidettyjä kannettavia koneita (Mac / Windows). Katso täältä ohjeet kotikoneille ja muille laitteille

Pulse Secure -sovellus on henkilökunnan kannettavissa Windows 7 ja Mac -työasemissa valmiiksi asennettuna.

Jos haluat saada kotihakemistosi (eli Z-aseman) käyttöösi yliopiston verkon ulkopuolelta, toimi ensin tämän ohjeen mukaan ja avaa sitten ohje kotihakemiston etäkäyttämiseen Windows 7:lla tai Macilla.

Tabs

Tarkka ohje

Yliopiston kannettavien päivittäminen yliopistoverkon ulkopuolella:
Yliopiston kannettavien tietoturvapäivitys yliopistoverkon ulkopuolella toimii OpenVPN:n ja Pulse VPN:n kautta. Pelkkä internetyhteys ei riitä, sillä kone ei saa silloin ohjelmisto- ja tietoturvapäivityksiä.

VPN-yhteys Windows 10:llä

Katso ohje täältä

VPN-yhteys Macilla

• Napsauta valikkorivilltä kellon vasemmalla puolella näkyvää Pulse Securen kuvaketta ja valitse VPN-staff / VPN-student -> Connect. Jos kuvaketta ei näy, käynnistä Pulse Secure Ohjelmat (Applications) -kansiosta.

• Ohjelma kysyy yliopiston palveluissa käyttämiäsi tunnuksia. Kirjoita tunnus lyhyessä muodossa ja salasana. Napsauta Connect. Yhteys muodostuu.

• Yhteys katkaistaan Pulse Securen kuvakkeesta valikkoriviltä napsauttamalla VPN-staff / VPN-student -> Disconnect.