Pulse Secure: VPN-yhteyden käyttö yliopiston kannettavalla

MacOS Catalina 10.15 on julkaistu 7.10.2019, mutta se ei ole vielä kaikin puolin yhteensopiva HY:n palvelujen kanssa. Kaikki ohjelmistojakelun ohjelmat eivät ole vielä yhteensopivia uuden käyttöjärjestelmän kanssa.

Yliopiston keskitetyssä hallinnassa olevat koneet päivittyvät oman aikataulun mukaan testien jälkeen.

Tämä ohje koskee ainoastaan yliopiston keskitetysti ylläpidettyjä kannettavia koneita (Mac / Windows). Katso täältä ohjeet kotikoneille ja muille laitteille

Pulse Secure -sovellus on henkilökunnan kannettavissa Windows 7 ja Mac -työasemissa valmiiksi asennettuna.

Jos haluat saada kotihakemistosi (eli Z-aseman) käyttöösi yliopiston verkon ulkopuolelta, toimi ensin tämän ohjeen mukaan ja avaa sitten ohje kotihakemiston etäkäyttämiseen Windows 7:lla tai Macilla.

Tabs

Tarkka ohje

Yliopiston kannettavien päivittäminen yliopistoverkon ulkopuolella:
Käytä Pulse Securea, kun otat yhteyden yliopiston verkkoon. Tavallinen vpn-yhteys ei riitä, sillä kone ei saa silloin ohjelmisto- ja tietoturvapäivityksiä.
Lue lisää Pulse Securesta.

VPN-yhteys Windows 10:llä

Katso ohje täältä

VPN-yhteys Windows 7:lla

• Valitse ruudun vasemmasta alalaidasta Windows-kuvake ja etsi All Programs -valikosta Pulse Secure ja avaa kansiosta löytyvä PulseSecure -sovellus.
    Junos Pulse -ohjelman käynnistäminen - Windows 7
  • Sovellukseen on valmiiksi määritelty asetukset etäyhteyttä varten, joten voit painaa suoraan Connections -valikosta HY-VPN -yhteyden kohdalta Connect.
  • Sovellus avaa uuden ikkunan, jossa kysellään käyttäjätunnusta ja salasanaa. Syötä User Name -kenttään käyttäjätunnuksesi ja Password-kenttään salasanasi. Paina lopuksi Connect.
    Junos Pulse - tunnistautumisikkuna - Windows 7
  • Junos Pulse antaa ilmoituksen kun yhteys on muodostettu. Ilmoitus aukeaa uuteen ikkunaan, mutta se sulkeutuu automaattisesti hetken kuluttua. VPN-yhteys on päällä kunnes painat Disconnect VPN-staff -yhteyden kohdalta sovelluksen pääikkunasta.
    Junos Pulse -yhteyden katkaiseminen - Windows 7

Voit halutessasi varmistaa onko yhteys toiminnallinen etsimällä Windows-valikon All Programs -valikosta HY-nimisen kansion ja avaamalla sovelluksen BGInfo / ShowIP. Sovelluksessa näkyvän  IP-osoitteen (IP Address) kuusi ensimmäistä numeroa tulisi olla 128.214.xxx.xxx.

VPN-yhteys Macilla

• Napsauta valikkorivilltä kellon vasemmalla puolella näkyvää Pulse Securen kuvaketta ja valitse VPN-staff / VPN-student -> Connect. Jos kuvaketta ei näy, käynnistä Pulse Secure Ohjelmat (Applications) -kansiosta.

• Ohjelma kysyy yliopiston palveluissa käyttämiäsi tunnuksia. Kirjoita tunnus lyhyessä muodossa ja salasana. Napsauta Connect. Yhteys muodostuu.

• Yhteys katkaistaan Pulse Securen kuvakkeesta valikkoriviltä napsauttamalla VPN-staff / VPN-student -> Disconnect.