Pulse Secure: VPN-yhteys omassa Macissa

Yliopiston ulkopuolelta on mahdollista muodostaa salattu etäyhteys Helsingin Yliopiston palvelimille. VPN-yhteys on hyödyllinen myös HUPnet- ja muissa salaamattomissa verkossa. Jos haluat saada kotihakemistosi (eli Z-aseman) käyttöösi kotikoneelta, toimi ensin tämän ohjeen mukaan ja avaa sitten ohje Koti- ja ryhmähakemiston kytkemisestä Maciin.

MacOS Catalina 10.15 on julkaistu 7.10.2019, mutta se ei ole vielä kaikin puolin yhteensopiva HY:n palvelujen kanssa. Kaikki ohjelmistojakelun ohjelmat eivät ole vielä yhteensopivia uuden käyttöjärjestelmän kanssa.

Yliopiston keskitetyssä hallinnassa olevat koneet päivittyvät oman aikataulun mukaan testien jälkeen.

Tabs

Tarkka ohje

Suojatun yhteyden muodostaminen

Asenna Pulse Secure -yhteysohjelma Ohjelmistojakelusta

• Käynnistä asennuksen jälkeen Pulse SecureOhjelmat (Applications) -kansiosta.
  • Lisää yhteysosoite napsauttamalla plus-painiketta. Kirjoita Name-kenttään esimerkiksi HY-VPN ja Address-kenttään https://www.vpn.helsinki.fi/vpnstaff (henkilökunta) tai https://www.vpn.helsinki.fi/vpnstudent (opiskelijat).

• Jatkossa yhteyden saa avattua napsauttamalla valikkorivilltä kellon vasemmalla puolella näkyvää Pulse Securen kuvaketta ja valitsemalla HY-VPN -> Connect. Jos kuvaketta ei näy, käynnistä Pulse Secure Ohjelmat (Applications) -kansiosta.

• Pulse Secure kysyy yliopiston käyttäjätunnusta ja salasanaa. Napsauta Connect.

• Yhteys katkaistaan Pulse Securen kuvakkeesta valikkoriviltä napsauttamalla HY-VPN -> Disconnect.