Pulse Secure: VPN-yhteys omassa Macissa

Yliopiston ulkopuolelta on mahdollista muodostaa salattu etäyhteys Helsingin Yliopiston palvelimille. VPN-yhteys on hyödyllinen myös HUPnet- ja muissa salaamattomissa verkossa. Jos haluat saada kotihakemistosi (eli Z-aseman) käyttöösi kotikoneelta, toimi ensin tämän ohjeen mukaan ja avaa sitten ohje Koti- ja ryhmähakemiston kytkemisestä Maciin.

Tabs

Tarkka ohje

Suojatun yhteyden muodostaminen

Asenna Pulse Secure -yhteysohjelma Ohjelmistojakelusta

• Käynnistä asennuksen jälkeen Pulse SecureOhjelmat (Applications) -kansiosta.
  • Lisää yhteysosoite napsauttamalla plus-painiketta. Kirjoita Name-kenttään esimerkiksi HY-VPN ja Address-kenttään https://www.vpn.helsinki.fi/vpnstaff (henkilökunta) tai https://www.vpn.helsinki.fi/vpnstudent (opiskelijat).

• Jatkossa yhteyden saa avattua napsauttamalla valikkorivilltä kellon vasemmalla puolella näkyvää Pulse Securen kuvaketta ja valitsemalla HY-VPN -> Connect. Jos kuvaketta ei näy, käynnistä Pulse Secure Ohjelmat (Applications) -kansiosta.

• Pulse Secure kysyy yliopiston käyttäjätunnusta ja salasanaa. Napsauta Connect.

• Yhteys katkaistaan Pulse Securen kuvakkeesta valikkoriviltä napsauttamalla HY-VPN -> Disconnect.