Pulse Secure: VPN yliopiston kannettavalla (Windows 7)

Yliopiston kannettavien päivittäminen yliopistoverkon ulkopuolella:

Käytä Pulse Securea, kun otat yhteyden yliopiston verkkoon. Tavallinen vpn-yhteys ei riitä, sillä kone ei saa silloin ohjelmisto- ja tietoturvapäivityksiä.

Lue lisää Pulse Securesta.

Tabs

Tarkka ohje

Tämä ohje koskee ainoastaan yliopiston keskitetysti ylläpidettyjä Windows 7 –koneita.

Yliopiston kannettavissa käytetään VPN-asiakasohjelma Pulse Securea. Uusi sovellus korvaa aiemmin käytetyn OpenVPN-ohjelman ja on henkilökunnan kannettavissa Windows 7 -työasemissa valmiiksi asennettuna.

Jos haluat saada kotihakemistosi (eli Z-aseman) käyttöösi yliopiston verkon ulkopuolelta, toimi ensin tämän ohjeen mukaan ja avaa sitten ohje Kotihakemiston etäkäyttäminen.

VPN-yhteyden avaaminen ja sulkeminen

1. Valitse ruudun vasemmasta alalaidasta Windows-kuvake ja etsi All Programs -valikosta Pulse Secure-kansio ja avaa kansion sisältä löytyvä Pulse Secure -sovellus.

Junos Pulse -ohjelman käynnistäminen - Windows 7

2. Sovellukseen on valmiiksi määritelty asetukset etäyhteyttä varten, joten voit painaa suoraan Connections -valikosta VPN-staff -yhteydenkohdalta Connect.

Junos Pulse -yhteyden muodostaminen - Windows 7

3. Sovellus avaa uuden ikkunan, jossa kysellään käyttäjätunnusta ja salasanaa. Syötä User Name -kenttään käyttäjätunnuksesi ja Password-kenttään salasanasi. Paina lopuksi Connect.

Junos Pulse - tunnistautumisikkuna - Windows 7

4. Pulse Secure antaa ilmoituksen kun yhteys on muodostettu. Ilmoitus aukeaa uuteen ikkunaan, mutta se sulkeutuu automaattisesti hetken kuluttua. VPN-yhteys on päällä kunnes painat Disconnect VPN-staff -yhteyden kohdalta sovelluksen pääikkunasta.

Junos Pulse -yhteyden katkaiseminen - Windows 7

Voit halutessasi varmistaa onko yhteys toiminnallinen etsimällä Windows-valikon All Programs -valikosta HY-nimisen kansion ja avaamalla sovelluksen Computer Info tai HY Assistant. Sovelluksessa näkyvän  IP-osoitteen kuusi ensimmäistä numeroa tulisi olla 128.214.xxx.xxx.