Suojatun yhteyden muodostaminen yliopistolla

Yliopistolla on verkkopalveluita, joiden käyttö on lisenssisyistä rajattu vain yliopiston verkkoon. Tällaisia ovat mm. kirjaston tarjoamat tietokannat ja sähköiset lehdet. Mikäli palveluita haluaa käyttää yliopiston verkon ulkopuoliselta koneelta, on se mahdollista vain muodostamalla suojattu yhteys kotikoneen ja yliopiston palvelimen välille. Yleisin tekniikka tällaisen yhteyden muodostamiseen on VPN.

Tabs

Tarkka ohje

Yliopistolla käytetyin VPN-yhteysohjelma on Pulse Secure. Sen suuren suosion takia lisenssit ovat viime aikoina loppuneet, eikä sillä siten ole voinut muodostaa yhteyttä.

Kokeile OpenVPN-ohjelmaa Pulse Securen sijaan. OpenVPN on yhtä helppokäyttöinen ja voit hoitaa sillä samat tehtävät kuin Pulse Securellakin.

OpenVPN yliopiston koneilla

Yliopiston kannettaville koneille OpenVPN on asennettu keskitetysti.

OpenVPN kotikoneilla

Asennus kotikoneille tapahtuu käytännössä siten, että asennat ensin OpenVPN-ohjelmiston ja sen jälkeen ohjelmistojakelusta saatavan HY-VPN-nimisen konfiguraatiotiedoston.

Muista myös nämä

Aina et tarvitse erillistä ohjelmaa suojatun yhteyden muodostamiseen. Joissakin tapauksissa riittää selainpohjainen yhteys.