VPN-yhteys kotikoneella: Pulse Securen asennus (Win/Mac)

Tämä ohje koskee vain yliopistolaisten omia kotikoneita. Katso ohje yliopiston ylläpitämille koneille.

Tabs

Tarkka ohje

Asennus

Hae Pulse Secure -asennuspaketti Ohjelmistojakelusta. Löytyy polusta Ohjelmat > Pulse Secure

• Valitse käyttöjärjestelmääsi vastaava asennuspaketti (Mac / Win).
  • Lataa ohjelma koneelle. Oletusasetuksilla paketti latautuu Downloads (Lataukset) -kansioon.
  • Käynnistä asennusohjelma ja seuraa asennusohjelman ohjeita. Voit asentaa ohjelman oletusasetuksilla.

Asetukset ja käyttäminen

Ensimmäisellä ohjelman käynnistyskerralla syötetään tarvittavat asetustiedot.

Käynnistä Pulse Secure -ohjelma.

• Windows: Start > Juniper Networks > Pulse Secure.
  • Mac: Pulse Secure ilmestyy yläpalkkiin kuvakkeena. Napsauta kuvaketta ja valitse Open Pulse Secure.

Avautuu uusi ikkuna. Napsauta plus-merkkiä kohdassa Connections. Avautuu ikkuna, johon pääsee lisäämään VPN-yhteyden tiedot.

Näkymä Windows-koneella:

Näkymä Windows-koneella

Näkymä Mac-koneella:

Täytä seuraavat kohdat:

• Connection name: vapaavalintainen nimi (esim. hy-vpn)
  • Server URL:
    Henkilökunta: https://www.vpn.helsinki.fi/vpnstaff
    Opiskelijat / muut: https://www.vpn.helsinki.fi/vpnstudent
  • Napsauta Add / Save.

Näkymä Windows-koneella:

Näkymä Mac-koneella:

• Kokeile kirjatumista napsauttamalla Connect. Syötä käyttäjätunnus (perusmuodossa, esim. rkeskiva) ja salasana ja napsauta Connect. Jos yhteys muodostuu tulee siitä ilmoitus ja yhteys on muodostunut. Mikäli yhteys epäonnistuu, voit yrittää muokata asetuksia kynä-kuvakkeesta.

Näkymä Windows-koneella:

Näkymä Mac-koneella:

Kirjautuminen

Jatkossa voit napsauttaa Connect.

Näkymä Windows-koneella:

Näkymä Mac-koneella:

Ohjelma kysyy vielä tunnusta ja salasanaa mikäli et ole niitä tallentanut aikaisemmin. Napsauta Connect.

Kun yhteys on muodostettu voit mennä selaimeen. Esim. sivulla www.ipchicken.com pääset testaamaan oman IP-osoitteesi. Yliopiston IP-osoitteet ovat 128.214 -alkuisia.

Myös esimerkiksi sanakirja NetMot toimii suoraan, kun vpn-yhteys on päällä.

Yhteyden katkaiseminen

Kun haluat katkaista VPN-yhteyden, avaa Pulse Securen pääikkuna ja napsauta Disconnect.

Näkymä Windows-koneella:

Näkymä Mac-koneella:

Näet myös ala/yläpalkista onko yhteys muodostettu:

Tässä yhteys on muodostettu (Mac-koneella).

Tässä yhteyttä ei ole muodostettu (Mac-koneella).

Tässä yhteys on muodostettu (Windows-koneella).

Tässä yhteyttä ei ole muodostettu (Windows-koneella)

Ongelma salasanan vaihtamisen jälkeen (Windows)

Jos olet tallentanut salasanan ohjelman muistiin, salasanan vaihtamisen jälkeen automaattinen kirjautuminen ei onnistu. Poista silloin tallennetut asetukset seuraavasti:

• Avaa Pulse Secure Start-valikosta Start > Pulse Secure > Pulse Secure.
  • Avaa File > Connections > Forget Saved Settings.
  • Klikkaa OK.
  • Kirjaudu Pulse Secureen uudella salasanalla