VPN-yhteys kotikoneella: Pulse Securen asennus (Win/Mac)

Tämä ohje koskee vain yliopistolaisten omia kotikoneita. Katso ohje yliopiston ylläpitämille koneille.

Tabs

Tarkka ohje

Asennus

Hae Pulse Secure -asennuspaketti Ohjelmistojakelusta. Löytyy polusta Ohjelmat > Pulse Secure

• Valitse käyttöjärjestelmääsi vastaava asennuspaketti (Mac / Win).
    Windowsille on kaksi vaihtoehtoa. Jos et ole varma kumpi versio sinulle on sopivampi, valitse 32 bit.

• Lataa ohjelma koneelle. Oletusasetuksilla paketti latautuu Downloads (Lataukset) -kansioon.
  • Käynnistä asennusohjelma ja seuraa asennusohjelman ohjeita. Voit asentaa ohjelman oletusasetuksilla.

Asetukset ja käyttäminen

Ensimmäisellä ohjelman käynnistyskerralla syötetään tarvittavat asetustiedot.

Käynnistä Pulse Secure -ohjelma.

• Windows: Start > Juniper Networks > Pulse Secure.
  • Mac: Pulse Secure ilmestyy yläpalkkiin kuvakkeena. Napsauta kuvaketta ja valitse Open Pulse Secure.

Avautuu uusi ikkuna. Napsauta plus-merkkiä kohdassa Connections. Avautuu ikkuna, johon pääsee lisäämään VPN-yhteyden tiedot.

Näkymä Windows-koneella:

Näkymä Windows-koneella

Näkymä Mac-koneella:

Täytä seuraavat kohdat:

• Connection name: vapaavalintainen nimi (esim. hy-vpn)
  • Server URL:
    Henkilökunta: https://www.vpn.helsinki.fi/vpnstaff
    Opiskelijat / muut: https://www.vpn.helsinki.fi/vpnstudent
  • Napsauta Add / Save.

Näkymä Windows-koneella:

Näkymä Mac-koneella:

• Kokeile kirjatumista napsauttamalla Connect. Syötä käyttäjätunnus ja salasana ja napsauta Connect. Jos yhteys muodostuu tulee siitä ilmoitus ja yhteys on muodostunut. Mikäli yhteys epäonnistuu, voit yrittää muokata asetuksia kynä-kuvakkeesta.

Näkymä Windows-koneella:

Näkymä Mac-koneella:

Kirjautuminen

Jatkossa voit napsauttaa Connect.

Näkymä Windows-koneella:

Näkymä Mac-koneella:

Ohjelma kysyy vielä tunnusta ja salasanaa mikäli et ole niitä tallentanut aikaisemmin. Napsauta Connect.

Kun yhteys on muodostettu voit mennä selaimeen. Esim. sivulla www.ipchicken.com pääset testaamaan oman IP-osoitteesi. Yliopiston IP-osoitteet ovat 128.214 -alkuisia.

Myös esimerkiksi sanakirja NetMot toimii suoraan, kun vpn-yhteys on päällä.

Yhteyden katkaiseminen

Kun haluat katkaista VPN-yhteyden, avaa Juniper Pulsen pääikkuna ja napsauta Disconnect.

Näkymä Windows-koneella:

Näkymä Mac-koneella:

Näet myös ala/yläpalkista onko yhteys muodostettu:

Tässä yhteys on muodostettu (Mac-koneella).

Tässä yhteyttä ei ole muodostettu (Mac-koneella).

Tässä yhteys on muodostettu (Windows-koneella).

Tässä yhteyttä ei ole muodostettu (Windows-koneella)