VPN-portaali välityspalvelimena

Tarkka ohje
  • Kirjoita osoite osoitekenttään. Esimerkissä käytetään Merckin hakuteosta
    http://themerckindex.cambridgesoft.com/themerckindex/Forms/Home/ContentArea/Home.aspx

VPN-portaalin käyttö välityspalvelimena

• Napsauta Browse. Selain siirtyy Merckin hakuteoksen sivulle.
  • Voit tallentaa osoitteen selaimen kirjanmerkkeihin tulevaa käyttöä varten.
    • Voit käyttää kirjanmerkkiä jatkossa kuten muitakin kirjanmerkkejä. Mikäli et ole kirjautunut VPN-portaaliin, selain ohjautuu ensin kirjautumissivulle ja sitten haluttuun palveluun.

Kirjanmerkin tallentaminen VPN-välityspalvelimessa

• Oletuksena nimeksi tulee https://www.vpn.helsinki.fi/themerckindex/Forms/Home/ContentArea/,DanaInfo=themerckindex.cambridgesoft.com,SSO=U+Home.aspx
  • Voit muuttaa nimen havainnollisemmaksi.
    Kirjanmerkin nimeäminen VPN-välityspalvelimella

Navigointi VPN-portaalissa

Selaimen oikeassa yläkulmassa on VPN-portaalissa navigointiin tarvittavat kuvakkeet:

Navigointi VPN-välityspalvelimella

• 1 vaihtaa navigointipalkin sijainnin selaimen oikean ja vasemman reunan välillä.
  • 2 paluu VPN-portaalin kotisivulle.
  • 3 kirjautuminen ulos VPN-portaalista.

HUOM: Muista kirjautua ulos palvelusta. Pelkkä selaimen sulkeminen jättää VPN-istunnon avoimeksi, ja voit saada seuraavan ilmoituksen käyttäessäsi palvelua uudelleen:
VPN-portaali - Varoitus toisesta istunnosta

Napsauta Continue the session. Vanha istunto sulkeutuu ja uusi avautuu.