VPN-yhteyden avaaminen Tunnelblick-ohjelmalla (Mac)

Tarkka ohje

Kotikoneelta on mahdollista muodostaa salattu etäyhteys Helsingin yliopiston palvelimille. VPN-yhteys on hyödyllinen myös HUPnet-verkossa. Jos haluat saada kotihakemistosi (eli Z-aseman) käyttöösi kotikoneelta, toimi ensin tämän ohjeen mukaan ja avaa sitten ohje Koti- ja ryhmähakemiston etäkäyttöön.

Yliopiston keskitetyssä ylläpidossa olevissa Maceissa käytetään Junos Pulse -ohjelmaa - lue erillinen ohje. Voit asentaa Junos Pulsen myös kotikoneeseen , lue ohje.

Asenna Tunnelblick-ohjelma ja HY-VPN-konfiguraatio. Lue ohje.

Suojatun yhteyden muodostaminen

• Avaa Ohjelmat (Applications)-kansio ja napsauta Tunnelblick-ohjelman kuvaketta.
  • Valikkoriville näytön oikeaan yläkulmaan ilmestyy tunnelikuvake. Napsauta kuvaketta ja valitse Connect ’HY-VPN’.

• Ohjelma kysyy yliopiston palveluissa käyttämiäsi tunnuksia. Ne annettuasi yhteys on muodostettu.

• Jatkossa voit muodostaa suojatun yhteyden toistamalla kolme viimeisintä vaihetta.

Ongelmatilanteet

• Jos yhteys ei toimi, napsauta tunnelikuvaketta ja valitse VPN Details. Valitse Set DNS/WINS-valikosta Set nameserver. Jos yhteys ei toimi vieläkään, kokeile toista asetusta.