VPN yliopiston Macissa

Pikaohje

Ohje on vanhentunut. Löydät päivitetyn käyttöohjeen täältä.

Tarkka ohje

Yliopiston ulkopuolelta on mahdollista muodostaa salattu etäyhteys Helsingin yliopiston palvelimille.

VPN-yhteys on hyödyllinen myös HUPnet-verkossa. Jos haluat saada kotihakemistosi (eli Z-aseman) ja ryhmätallennustilat (ryhmähakemisto, P-asema) käyttöösi kotikoneelta, toimi ensin tämän ohjeen mukaan ja avaa sitten ohje Koti- ja ryhmähakemiston kytkemisestä Maciin.

Kotikoneessa voit käyttää VPN-yhteyden muodostamiseen Pulse Securea (lue ohje) tai Tunnelblick-ohjelmaa (lue ohje).

Ohjelma päivitettiin kesän 2015 aikana.  Jos kuvake koneellasi on tällainen, löydät päivitetyn ohjelman käyttöohjeen täältä.

• Junos Pulse asentuu automaattisesti kaikille yliopiston keskitetyn hallinnan Mac-kannettaville. Mikäli tarvitset ohjelman pöytäkoneelle asenna Junos Pulse -yhteysohjelma Hallinnoitu ohjelmistonpäivitys (Managed Software Update) -toiminnolla. Lue ohje.

Suojatun yhteyden muodostaminen

• Napsauta valikkorivilltä kellon vasemmalla puolella näkyvää Junos Pulsen kuvaketta ja valitse VPN-staff -> Connect. Jos kuvaketta ei näy, käynnistä Junos Pulse Ohjelmat (Applications) -kansiosta.
  • Ohjelma kysyy yliopiston palveluissa käyttämiäsi tunnuksia. Ne annettuasi yhteys on muodostettu.
  • Yhteys katkaistaan Junos Pulsen kuvakkeesta valikkoriviltä napsauttamalla VPN-staff -> Disconnect.