Kotihakemiston etäkäyttäminen (Windows 7)

Tarkka ohje

Kotihakemistot (Z-levy) siirretään uuteen laitteistoon vuoden 2017 lopulla. Vanha ja uusi järjestelmä ovat jonkin aikaa rinnakkain käytössä. Siirtoajankohdat uuteen järjestelmään ovat käyttäjätunnuskohtaisia. Siirrot tapahtuvat viikonloppuisin ja niistä tiedotetaan Flammassa.

Jos kotihakemistosi on siirretty uuteen järjestelmään, korvaa tässä ohjeessa neuvottu kotihakemiston osoite tämän ohjeen mukaisesti.

Kotihakemiston etäkäyttäminen (Windows 7)

Varmista, että kotikoneeltasi on muodostettu salattu etäyhteys (VPN-yhteys) Helsingin yliopiston verkkoon ennen jatkamista.

Kotikoneeltasi on mahdollistaa muodostaa etäyhteys kotihakemistoosi. Voit käsitellä hakemiston tiedostoja ja kansioita täysin normaalisti. Kaikki etäyhteydellä tekemäsi muutokset säilyvät.

Seuraavaksi avataan suora yhteys kotihakemistoosi, eli (Z-asemalle, jossa kaikki tiedostosi ovat).

• Napsauta Windows-painiketta ja valitse Tietokone (Computer).
  • Napsauta Kytke verkkolevy (Map network drive) -painiketta.

Mappaus

• Kirjoita Kansio (Folder)-kenttään seuraava osoite:

\\cella.ad.helsinki.fi\u#\t\tunnus

• jossa ”u#”-arvon (#:n tilalle tulee numero) näet käyttäjätunnuksesi ensimmäisen kirjaimen perusteella alla olevasta taulukosta,
    • t” on käyttäjätunnuksesi ensimmäinen kirjain ja
    • tunnus” on käyttäjätunnuksesi.

Mappaus

• Valitse Muodosta yhteys eri tunnistetiedoilla (Connect using different credentials), tarkista että Muodosta yhteys uudelleen kirjauduttaessa(Reconnect at logon) ei ole valittuna ja napsauta Valmis(Finish)-painiketta.

• Kirjoita käyttäjätunnuksesi muodossa atkk\tunnus (huom. kenoviiva (ALT GR ja +)). Anna myös salasanasi. Jos valitset Muista tunnistetietoni(Remember my credentials), sinun ei tarvitse jatkossa syöttää tunnustasi.

• Napsauta OK-painiketta.

Nyt kotihakemistosi aukeaa uuteen ikkunaan, ja aseman kuvake ilmestyy Tietokone (Computer) -ikkunaan.

Valmis