Kotihakemiston (Z-asema) etäkäyttäminen Windows-koneelta

Tämä ohje on tarkoitettu kotikoneelle. Yliopiston keskitetyn hallinnan koneille on oma ohje täällä.

Kotikoneeltasi on mahdollista muodostaa etäyhteys kotihakemistoosi. Voit käsitellä hakemiston tiedostoja ja kansioita täysin normaalisti. Kaikki etäyhteydellä tekemäsi muutokset säilyvät. Voit yhdistää myös ryhmätallennustilaan näillä ohjeilla.

Toinen vaihtoehto ottaa yhteys omaan kotihakemistoon on käyttää VPN-portaalia. Katso tarkemmat ohjeet.

Tabs

Tarkka ohje
Varmista, että kotikoneeltasi on muodostettu salattu etäyhteys (VPN-yhteys) Helsingin yliopiston verkkoon ennen jatkamista.

Avaa suora yhteys kotihakemistoosi (eli Z-asemalle) seuraavasti:

Käytä näppäimistöltä pikanäppäinyhdistelmää Windows + E ja saat auki File Explorer -kansion auki. Napsauta This PC -pikakuvaketta (katso alla oleva kuva) ikkunan vasemman reunan hakemistorakenteessa.

Napsauta This PC-ikkunan yläreunassa Computer-välilehti auki. Napsauta Map network drive -painiketta.

Avautuu ikkuna Map Network Drive. Täytä seuraavasti (katso alla olevasta kuvasta mallia):

• Valitse vapaa kirjain valikosta Drive-kohtaan, esim. Z:.
  • Täytä Folder-kohtaan \\ad.helsinki.fi\home\t\tunnus

t  on käyttäjätunnuksesi ensimmäisen kirjain ja tunnus on käyttäjätunnuksesi

Esimerkiksi Raimo Keski-väännön käyttäjätunnus on rkeskiva. Kotihakemiston osoite on silloin \\ad.helsinki.fi\home\r\rkeskiva

Varmista, että ruksit ovat ruuduissa Reconnect at sign-in ja Connect using different credentials.
    Ja napsauta lopuksi Finish.

Kirjoita käyttäjätunnuksesi muodossa ATKK\tunnus (huom. kenoviiva (ALT GR ja +)). Ja anna salasanasi. Jos valitset Muista tunnistetietoni (Remember my credentials), sinun ei tarvitse jatkossa syöttää tunnustasi.

Nyt kotihakemistosi aukeaa uuteen ikkunaan, ja aseman kuvake ilmestyy This PC -ikkunaan.

Valmis