Android-laitteen salaus

Tarkka ohje

Androidissa on mahdollista salata koko puhelimen sisältö, mukaan lukien ohjelmistojen data ja laitteeseen ladatut tiedostot. Salaus vaatii salasanan tai PIN-koodin asettamisen ENNEN laitteen salaamista.

Salaus kestää noin tunnin eikä laite ole sinä aikana käytettävissä.

Salauksen voi purkaa vain palauttamalla laitteen tehdasasetuksiin. Palauttaminen pyhkii laitteesta kaikki tiedot, joten joudut muokkaamaan laitteen asetukset ja siirtämään tiedot aivan kuten uuteen laitteeseen.

• Aseta salasana Settings -> Security -> Screen lock -> Pin/Password.
    • Salasana on turvallisempi kuin pelkkä numeerinen PIN-koodi.
  • Varmista, että laitteen akku on täyteen ladattu.
  • Kytke laite laturiin.
  • Valitse Security > Encrypt tablet.

Android-laitteen salaaminen

• Lue varoitusteksti. Voit aloittaa laitteen tietojen salaamisen napsauttamalla Encrypt tablet -tekstiä.

Android-tabletin salaaminen

Älä keskeytä salausprosessia, kun se on alkanut.

Salaamisen jälkeen joudut antamaan salasanan tai PIN-koodin joka kerta kun käynnistät laitteen. Huomaa, että salauksen purkaminen voi hidastaa laitetta hieman.