Unix-postilaatikon lisääminen Alpineen

Unix-palvelu ajetaan alas 26.2.2019. Alasajon yhteydessä siirretään kaikki Unix-palvelimella olleet koti-ja ryhmätiedostot sekä vanhat sähköpostiviestit saataville uuteen Linux-kotihakemistoon nimelle HY-Unix. Ennen alasajoa et siis voi käyttää tätä ohjetta.

21.2.2019: Cubblien Alpine on konfiguroitu oletuksena käyttäämään Office365-sähköpostia, joten Cubbleissa myös sähköpostien vastaanottaminen onnistuu.

7.3.2019: Jos haluat myös lähettää postia Alpinesta, sinun pitää asettaa Alpinen .pinerc-tiedostoon rivi
Customized-hdrs=From: Raimo Keskivaanto <raimo.keskivaanto@helsinki.fi>
missä luonnollisesti korvaat nimen ja osoitteen omilla tiedoillasi.
Lue tarkka ohje asetuksen tekemisestä.

Alasajon jälkeen voit lukea siirrettyjä viestejä uudessa ympäristössä esimerkiksi Alpinella ja vastata viesteihin, mutta et voi vastaanottaa uusia viestejä!

Ohje on tehty VDI-etätyöpöydällä. Kuvissa ja muissa yksityiskohdissa voi olla eroja, jos kirjaudut suoraan palvelimille markka.it.helsinki.fi tai pultti.it.helsinki.fi.

Lisätietoja alasajosta.

Tabs

Pikaohje

Postiarkiston käyttöohje Linux-palvelimilla markka.it.helsinki.fi ja pultti.it.helsinki.fi unix-palvelun alasajon jälkeen

Lisää vanhat postisi Alpine-ohjelmaan näkyviin

1. Valitse "S" (Setup)
  2. Valitse"L"  (Collection Lists)
  3. Valitse "A" (Add Collection)
    1. Anna hakemistolle nimi kohdassa Nickname, esimerkiksi Unix-mail
    2. Jätä Server-kenttä tyhjäksi
    3. Kirjoita Path-kentään ~/HY-Unix/Mail/  (siirretyt mbox-tiedostot sijaitsevat siellä)
    4. Voit jättää View-kentän tyhjäksi. Näppäilemällä Ctrl-G näet asetusten vaikutuksen.
  4. Tallenna muutokset näppäilemällä Ctrl-X

Kun tarvittavat asetukset on tehty, voit lukea postejasi

• postiarkistosi löydät valitsemalla "L" (FOLDER LIST
  • voit availla vanhoja postejasi kansion HY-Unix/Mail/ alta ja vastata niihin

Vastaukset viesteihisi tulevat Office365-postiin!

Tarkka ohje

Postiarkiston käyttöohje Linux-palvelimilla markka.it.helsinki.fi ja pultti.it.helsinki.fi unix-palvelun alasajon jälkeen

• Unixista siirretyt posti- yms. tiedostot ovat kansiossa HY-Unix.

• Siirretyt viestit ovat Mail-kansiossa.
  • Vanhasta unix-järjestelmästä siirretyt viestit ovat tiedostossa INBOX.kantti
  • Ensin sinun täytyy lisätä tämä tiedosto Alpineen. Käynnistä Alpine.
  • Huomaa, että Alpine kysyy tässä vaiheessa salasanaasi.
  • Valitse "S" (Setup)
  • Valitse"L"  (Collection Lists)
  • Valitse "A" (Add Collection)
    • Anna hakemistolle nimi kohdassa Nickname, esimerkiksi Unix-mail
    • Jätä Server-kenttä tyhjäksi
    • Kirjoita Path-kentään ~/HY-Unix/Mail/  (siirretyt mbox-tiedostot sijaitsevat siellä)
    • Voit jättää View-kentän tyhjäksi.Näppäilemällä Ctrl-G näet asetusten vaikutuksen.
    • Tallenna muutokset näppäilemällä Ctrl-X

• Sinulla on nyt Alpinessa kaksi hakemistoa. Siirretyt unix-postit ovat kansiossa Unix-mail.
  • Poistu asetuksista näppäilemällä "E" (Exit Setup)
  • Postiarkistosi löydät näppäilemällä "L" (FOLDER LIST)
  • Tämän jälkeen voit availla vanhoja postejasi kansion Unix-mail alta ja vastata niihin

Vastaukset viesteihisi tulevat Office365-postiin!