Unix-postilaatikon lisääminen Alpineen

21.2.2019: Cubblien Alpine on konfiguroitu oletuksena käyttäämään Office365-sähköpostia, joten Cubbleissa myös sähköpostien vastaanottaminen onnistuu.

7.3.2019: Jos haluat myös lähettää postia Alpinesta, sinun pitää asettaa Alpinen .pinerc-tiedostoon rivi
Customized-hdrs=From: Raimo Keskivaanto <raimo.keskivaanto@helsinki.fi>
missä luonnollisesti korvaat nimen ja osoitteen omilla tiedoillasi.
Lue tarkka ohje asetuksen tekemisestä.

Ohje on tehty VDI-etätyöpöydällä. Kuvissa ja muissa yksityiskohdissa voi olla eroja, jos kirjaudut suoraan palvelimille markka.it.helsinki.fi tai pultti.it.helsinki.fi.

Tabs

Pikaohje

Postiarkiston käyttöohje Linux-palvelimilla markka.it.helsinki.fi ja pultti.it.helsinki.fi unix-palvelun alasajon jälkeen

Lisää vanhat postisi Alpine-ohjelmaan näkyviin

1. Valitse "S" (Setup)
  2. Valitse"L"  (Collection Lists)
  3. Valitse "A" (Add Collection)
    1. Anna hakemistolle nimi kohdassa Nickname, esimerkiksi Unix-mail
    2. Jätä Server-kenttä tyhjäksi
    3. Kirjoita Path-kentään ~/HY-Unix/Mail/  (siirretyt mbox-tiedostot sijaitsevat siellä)
    4. Voit jättää View-kentän tyhjäksi. Näppäilemällä Ctrl-G näet asetusten vaikutuksen.
  4. Tallenna muutokset näppäilemällä Ctrl-X

Kun tarvittavat asetukset on tehty, voit lukea postejasi

• postiarkistosi löydät valitsemalla "L" (FOLDER LIST
  • voit availla vanhoja postejasi kansion HY-Unix/Mail/ alta ja vastata niihin

Vastaukset viesteihisi tulevat Office365-postiin!

Tarkka ohje

Postiarkiston käyttöohje Linux-palvelimilla markka.it.helsinki.fi ja pultti.it.helsinki.fi unix-palvelun alasajon jälkeen

• Unixista siirretyt posti- yms. tiedostot ovat kansiossa HY-Unix.

• Siirretyt viestit ovat Mail-kansiossa.
  • Vanhasta unix-järjestelmästä siirretyt viestit ovat tiedostossa INBOX.kantti
  • Ensin sinun täytyy lisätä tämä tiedosto Alpineen. Käynnistä Alpine.
  • Huomaa, että Alpine kysyy tässä vaiheessa salasanaasi.
  • Valitse "S" (Setup)
  • Valitse"L"  (Collection Lists)
  • Valitse "A" (Add Collection)
    • Anna hakemistolle nimi kohdassa Nickname, esimerkiksi Unix-mail
    • Jätä Server-kenttä tyhjäksi
    • Kirjoita Path-kentään ~/HY-Unix/Mail/  (siirretyt mbox-tiedostot sijaitsevat siellä)
    • Voit jättää View-kentän tyhjäksi.Näppäilemällä Ctrl-G näet asetusten vaikutuksen.
    • Tallenna muutokset näppäilemällä Ctrl-X

• Sinulla on nyt Alpinessa kaksi hakemistoa. Siirretyt unix-postit ovat kansiossa Unix-mail.
  • Poistu asetuksista näppäilemällä "E" (Exit Setup)
  • Postiarkistosi löydät näppäilemällä "L" (FOLDER LIST)
  • Tämän jälkeen voit availla vanhoja postejasi kansion Unix-mail alta ja vastata niihin

Vastaukset viesteihisi tulevat Office365-postiin!