VPN-yhteys Android-laitteella

Pulse Secure mahdollistaa VPN-yhteyden eli yliopiston koneille rajattujen palveluiden käytön yliopiston verkon ulkopuolelta.

Tabs

Pikaohje

Asentaminen

• Lataa Pulse Secure -ohjelma Google Play Storesta.
  • Ensimmäisellä käynnistyskerralla ohjelma kysyy sähköpostiosoitetta tai URLia. Kirjoita kenttään: www.vpn.helsinki.fi  ja napsauta Submit.
  • Seuraavaksi ohjelma ehdottaa äskeistä osoitetta valmiiksi yhteysosoitteeksi.
  • Täydennä URL-kohtaan osoitteeen perään
    • /staff, jos olet henkilökuntaa
    • /student, jos olet opiskelija
  • Lisää Username-kohtaan käyttäjätunnuksesi (esim. rkeskiva)
  • Lopuksi napsauta Add. Yhteys on valmis muodostettavaksi.

Yhteyden muodostaminen ja yhteyden katkaiseminen

• Napsauta Connect, kun haluat yhdistää. Yhteys kysyy salasanaasi
  • Napsauta Disconnect, kun haluat katkaista yhteyden.
Tarkka ohje

Pulse Securen asentaminen

• Etsi ja lataa Pulse Secure -ohjelma Google Play Storesta. Ohjelma on ilmainen.
  • Kun olet asentanut ohjelman, käynnistä se.
  • Ensimmäisellä käynnistyskerralla ohjelma kysyy sähköpostiosoitetta tai URLia.
  • Kirjoita kenttään: www.vpn.helsinki.fi  ja napsauta Submit.
  • Seuraavaksi ohjelma ehdottaa äskeistä osoitetta valmiiksi yhteysosoitteeksi.
  • Täydennä URL-kohtaan osoitteeen perään
    • /staff, jos olet henkilökuntaa
    • /student, jos olet opiskelija
  • Lisää Username-kohtaan käyttäjätunnuksesi (esim. rkeskiva)
  • Lopuksi napsauta Add. Yhteys on valmis muodostettavaksi.

Asetukset on nyt valmiina. Ennen yhteyden luomista näyttää siis tältä:

Yhdistäminen ja yhteyden katkaiseminen

• Napsauta Connect, kun haluat yhdistää. Yhteys kysyy salasanaasi
  • Napsauta Disconnect, kun haluat katkaista yhteyden.

Suojattu yhteys yliopiston verkkoon

Varmista onko yhteys toiminnassa menemällä Pulse Securen selaimella (napsauttamalla sanaa Intranet, katso kuva alla) osoitteeseen http://ipchicken.com/. Mikäli laite on yliopiston verkossa, IP-osoitteen ensimmäiset numerot tulisi olla 128.214.xxx.xxx.

SAP HR-palveluun kirjautuminen

• Napsauta Intranet-kuvaketta (kuva yllä)
  • Avautuu sivu, johon pääsee kirjoittamaan osoitteen (Enter valid URL) tai valitsemalla valmiista kirjanmerkeistä alla (Standard bookmarks).
  • Valittuasi SAP HR -linkin, avautuu normaali yliopiston tunnistautumisen kirjautumisikkuna.