Windows 7 -tietokoneiden päivitys Windows 10 -koneiksi

Tämä ohje koskee yliopiston keskitetyssä yläpidossa olevia Windows 7 -tietokoneita.

Windows 7 -tietokoneiden tuki lakkaa tammikuussa 2020. Tuen päättymisen myötä Microsoft lopettaa Windows 7:n tietoturvapäivitykset. Tietotekniikkakeskus estää Windows 7 -tietokoneiden liikennöinnin yliopiston verkossa 2.1.2020 alkaen.

Yksikkösi päättää poistetaanko kone, hankitaanko uusi vai päivitetäänkö se. Oman yksikkösi yhdyshenkilö kertoo sinulle, miten toimia.

Lisätietoa Flammassa.

Tabs

Tarkka ohje

Windows 10 asentuu tietokoneellesi, kun toimit näiden ohjeiden mukaisesti:

• Voit käynnistää päivityksen itse. Myös HY-valikko kertoo sinulle päivityksestä. Sinun kannattaa aloittaa päivitys, kun tiedät, ettet tule käyttämään tietokonettasi noin puoleen vuorokauteen, eli esimerkiksi työpäivän päätteeksi. Päivitys kestää tietokoneessasi olevien kovalevyjen koosta riippuen 3–12 tuntia. Jos päivitys on 12 tunnin jälkeen edelleen kesken, ota yhteyttä Helpdeskiin.
  • Varmista, että koneesi (myös telakassa oleva kannettava) on kiinni sähkö- ja lankaverkossa.
  • Koneesi näytöllä näkyy päivityksen aikana erilaisia näkymiä. ON ERITTÄIN TÄRKEÄÄ, ETTÄ ET KOSKE TIETOKONEESEESI PÄIVITYKSEN AIKANA!
  • Sovelluksesi ja tiedostosi säilyvät turvassa koneellasi, sillä tietotekniikkakeskus ottaa päivityksen ajaksi varmuuskopion tietokoneellasi olevista tiedoista.

Näin aloitat päivityksen

• Varmista, että koneesi (myös telakassa oleva kannettava) on kiinni sähkö- ja lankaverkossa.
  • Käynnistä päivitys Software Centeristä klikkaamalla Operating System -lehdellä olevaa Inplace Upgrade -painiketta.
    Ohje Software Centerin käyttämisestä.

• Näyttökuva vaihtelee asennuksen aikana. ON ERITTÄIN TÄRKEÄÄ, ETTÄ ET KOSKE TIETOKONEESEESI PÄIVITYKSEN AIKANA!

Kun päivitys on valmis

• Kun asennus on valmis, saat ilmoituksen "Windows 10 was installed succesfully, press ok to reboot".
  • Klikkaa OK. Kone käynnistyy uudelleen, jonka jälkeen voi työskennellä normaalisti.

Ongelmatapauksissa ota yhteys Helpdeskiin

Tutustu myös Helpdeskin Windows 10 -ohjeisiin: https://helpdesk.it.helsinki.fi/help/10501.