OWA (Outlook Web App): Skype for Business

Skype for Business (entinen Lync) on osa Microsoftin Office 365 -palvelua. Se mahdollistaa tavoitettavuustiedot (status), pikaviestintä- ja online-kokoustoiminnot sekä ääni- ja videopuhelut. Skypeä voi käyttää niin työpöydän ääressä kuin mobiilisti liikkeellä ollessakin. Eri mobiililaitteille on omat sovellukset (mm. tabletit ja puhelimet, löydät niistä lisätietoa laitteen omasta sovelluskaupasta).

Muista tietoturva, kun työskentelet Skypen välityksellä. Skype on osa Microsoftin ohjelmapakettia, ja siihen pätee samat säännöt ja ohjeet kuin esimerkiksi sähköpostiin. Flammassa on esimerkkejä erityyppisistä usein käsiteltävistä tiedoista ja suositeltavat käsittelytavat niille.

Lisää ohjeita Skype for business -sovelluksesta

Tabs

Tarkka ohje

Office 365 on Microsoftin tarjoama palvelu, jota se kehittää omien aikataulujensa mukaan. Toiminnallisia ja ulkoasumuutoksia voi tulla ilman ennakkovaroituksia. Ohjeistuksessa voi esiintyä eroavaisuuksia käyttäjän näkymään verrattuna. Jokaisen sivun alareunassa on linkki palautelomakkeeseen, jolla voit ilmoittaa olennaisista muutoksista.

Pikaviestin lähettäminen OWA:sta

• Avaa OWA:n People (Henkilöt) -näkymä.
  • Napsauta keskipalstasta tavoittelemasi henkilön nimeä (1).
  • Napsauta Send IM (Lähetä pikaviesti) -tekstin vieressä olevaa osoitetta (2).

• Kirjoita tervehdys ja napsauta ENTER.

• HUOM: pikaviestin lähetyslinkki näkyy vain, jos olet kirjautunut pikaviestipalveluun! (Sign in to IM, Kirjaudu pikaviestipalveluun)

• Mikäli vastaanottajalla on Skype avoinna, pikaviesti ohjautuu siihen. Muussa tapauksessa viesti tulee OWA:an, jos vastaanottaja on kirjautunut selaimella.
  • Jos viestiä ei voida toimittaa lainkaan, lähettäjä saa siitä ilmoituksen.

Pikaviestiin vastaaminen

• Jos vastaanottajalla on OWA auki, hän saa ilmoituksen yhteydenottoyrityksestä ja voi joko hylätä sen napsauttamalla ignore tai hyväksyä napsauttamalla kutsujan kuvaa.

• Jos vastaanottajalla on Skype auki, hän saa ilmoituksen Skype-ikkunaan.

Kokouskutsun lähettäminen OWA:sta

• Tee kutsu kuten tavallinen kalenterikutsu OWA:ssa.
  • Napsauta Online meeting (Online-kokous).

• OWA lisää kutsuun automaattisesti linkin Join online meeting (Liity online-kokoukseen), jonka avulla viestin vastaanottaja pääsee liittymään kokoukseen.

• Lähetä kutsu napsauttamalla Send (Lähetä).

Keskusteluhistoria OWA:ssa

Kaikki Skypen kautta tapahtunut viestintä jää talteen ja voit palata siihen myöhemmin. OWA:sta lähetetty pikaviesti ei tallennu, ei myöskään viestit, joihin on vastattu OWA:ssa.

OWA:ssa pääset tarkistamaan aiemmissa keskusteluissa käsitellyt asiat keskusteluhistorian kautta.

• Avaa OWA:n postinäkymä.
  • Napsauta auki Conversation History (Keskusteluhistoria) -kansio (1).
  • Valitse historialistasta oikea keskustelu (2).
  • Keskustelun sisältö näkyy lukuruudussa (3).