Cubbli - kotihakemiston yhdistäminen kannettavissa

Tarkka ohje

Tämä ohje koskee kannettavia tietokoneita. Keskitetysti ylläpidettäviin pöytäkoneisiin kotihakemisto liitetään automaattisesti ilman että käyttäjän tarvitsee tehdä asialle mitään.

1. Avaa komentotulkki

• Avaa Cubblin terminaali vasemman reunan kuvakkeesta.

Cubblin terminaalin avaaminen

• Kaksoisnapsauta Terminal-kuvaketta.

Cubblin terminaaliohjelma

• Terminaali aukeaa.
  • Anna käsky kinit (tämä on tarpeen tehdä ennen hakemiston liittämistä)

Kotihakemiston liittäminen Cubbliin

2. Liitä kotihakemisto

• Tarkista kotihakemiston polku komennolla

ls -l Z-drive

• esimerkissä polku on /home/ad/fshome1/u1/a/anttiluu
  • voit liittää kotihakemiston komennolla mount polku, esimerkissä

mount /home/ad/fshome1/u1

HUOM: polun lopussa oleva uN riippuu käyttäjätunnuksesta. Näet omaan tunnukseesi liittyvän numeron N Z-aseman polusta.

Kotihakemiston liittäminen

Isompi kuva >>

Nyt kotikansiosi näkyy hakemistoikkunassa ja pääset käyttämään sitä.