Kotihakemisto (Mac)

Yliopistolaisilla on verkkolevyllä tiedostojen tallentamiseen oma kotihakemisto. Sinne on varattu 100 gigatavua (Gt) levytilaa. Se on henkilökohtainen eli muut käyttäjät eivät pääse käsiksi sen sisältöön.

Tämä ohje on tarkoitettu yliopiston Maceille, kotikoneille ohjeet löytyvät tämän linkin takaa.

  Yhteyden muodostaminen

  Yliopiston Macilla kotihakemistosi löytyy seuraavasti: 

  • Napsauta Yliopistovalikkoa valikkoriviltä.
  • Napsauta Open Home Directory.
  • Kotihakemisto avautuu Finderiin.

  Ryhmätallennustilan (P-asema) käyttö Macissa

  Ryhmätallennustilan saa avattua yhtä helposti:

  • Napsauta Yliopistovalikkoa valikkoriviltä.
  • Napsauta Open Group Directory. Ryhmätallennustila avautuu Finderiin.

  Kotihakemiston tai ryhmätallennustilan sisällä olevia kansioita voi lisätä Finderin sivupalkkiin hiirellä vetämällä. Sen jälkeen niihin pääsee nopeasti Finderista ja Mac-ohjelmista. Finderin sivupalkin kohteet näkyvät tiedoston avaamis- ja tallennusikkunassa kaikissa Mac-ohjelmissa, kuten Wordissa.

  Yhteysongelmat

  Varmista että VPN-yhteys on päällä.

  Jos yhteys kotihakemistoosi katkeaa, eikä se ole enää näkyvissä koneellasi, muodosta yhteys uudestaan edellä kuvatulla tavalla.

  Yliopiston keskitetyssä ylläpidossa oleva Mac kirjautuu automaattisesti kotihakemistoon ja ryhmälevylle. Jos kirjautuminen ei toimi, aseta näytönsäästäjä hetkeksi päälle tai laita kone nukkumaan ja kirjaudu sisään (kirjoittamalla salasana käsin, ei siis käyttämällä sormenjälkitunnistusta).

  Anna palautetta

  Helsingin yliopiston IT-Helpdeskin ohjesivusto auttaa sinua työhösi liittyvissä IT-aiheisissa kysymyksissä. Kerro meille, miten voisimme parantaa ohjeitamme. Arvostamme suuresti palautettasi!

  Kuinka parantaisit ohjeistusta?
  Takaisin ylös