Kotihakemisto (Mac)

Yliopistolaisilla on verkkolevyllä tiedostojen tallentamiseen oma kotihakemisto. Sinne on varattu pääsääntöisesti viisi gigatavua (Gt) levytilaa. Se on henkilökohtainen eli muut käyttäjät eivät pääse käsiksi sen sisältöön.

Tabs

Tarkka ohje

Yliopiston Macilla kotihakemistosi löytyy seuraavasti:

• Napsauta Yliopistovalikkoa valikkoriviltä.
  • Napsauta Open Home Directory.
  • Kotihakemisto avautuu Finderiin.

Ryhmähakemiston (P-asema) käyttö Macissa

Ryhmähakemiston saa avattua yhtä helposti:

• Napsauta Yliopistovalikkoa valikkoriviltä.
  • Napsauta Open Group Directory. Ryhmähakemisto avautuu Finderiin.

Kotihakemiston tai ryhmähakemiston sisällä olevia kansioita voi lisätä Finderin sivupalkkiin hiirellä vetämällä. Sen jälkeen niihin pääsee nopeasti Finderista ja Mac-ohjelmista. Finderin sivupalkin kohteet näkyvät tiedoston avaamis- ja tallennusikkunassa kaikissa Mac-ohjelmissa, kuten Wordissä.

Jos yhteys kotihakemistoosi katkeaa, eikä se ole enää näkyvissä koneellasi, muodosta yhteys uudestaan edellä kuvatulla tavalla.

Yliopiston keskitetyssä ylläpidossa oleva Mac kirjautuu automaattisesti kotihakemistoon ja ryhmälevylle. Jos kirjautuminen ei toimi, aseta näytönsäästäjä hetkeksi päälle tai laita kone nukkumaan ja kirjaudu sisään.