Kotisivuhakemisto verkkolevyksi (Win 10)

Kotisivuhakemistosi sijaitsee erillisellä verkkolevyllä. Kotisivujen muokkaaminen vaatii, että hakemisto on kytketty tietokoneesi verkkolevyksi.

Jos haluat tehdä tämän kotikoneellasi, muodosta ensin etäyhteys yliopiston verkkoon. Voit käyttää myös VPN-portaalia, mutta se soveltuu paremmin yksittäisten tiedostojen siirtoon, editointi onnistuu paremmin, kun kotisivuhakemistosi on verkkolevynä.

Tabs

Tarkka ohje

Kotisivuhakemiston kytkeminen

• Avaa tiedostoselain, esimerkiksi painamalla tehtäväpalkin kansiokuvaketta.
  • Valitse tiedostoselaimen vasemmasta palstasta This PC (Tämä tietokone)
  • Napsauta ylävalikon Map network drive -painiketta. (Mikäli painiketta ei näy, et ole This PC -näkymässä.)
  • Valitse mikä tahansa vapaa levyasemakirjain Drive-kohdasta, esimerkiksi W.
  • Kirjoita Folder-kenttään \\cella.ad.helsinki.fi\w1\tunnus missä tunnus on käyttäjätunnuksesi.
  • Huolehdi, että Connect using different credentials- sekä Reconnect at logon -valintaruudut ovat valittuna.
  • Napsauta Finish-painiketta.
  • Tämän jälkeen kirjautumisikkuna avautuu. Kirjoita tunnuksesi muodossa atkk\tunnus. Salasana annetaan normaalisti.
  • Klikkaa OK-painiketta. Verkkolevysi aukeaa ja on välittömästi käytössä. Löydät sen jatkossakin This PC -näkymästä.