Kotisivuhakemisto verkkolevyksi (Win 7)

Tarkka ohje

Kotisivuhakemistosi sijaitsee erillisellä verkkolevyllä. Kotisivujen muokkaaminen vaatii, että hakemisto on kytketty tietokoneesi verkkolevyksi.

Jos haluat tehdä tämän kotikoneellasi, muodosta ensin etäyhteys yliopiston verkkoon. Voit käyttää myäs VPN-portaalia, mutta se soveltuu paremmin yksittäisten tiedostojen siirtoon, editointi onnistuu paremmin, kun kotisivuhakemistosi on verkkolevynä.

Kotisivun osoite on http://www.mv.helsinki.fi/home/käyttäjätunnus/, jossa "käyttäjätunnus" korvataan luonnollisesti omalla käyttäjätunnuksella.

Kytke kotisivuhakemisto seuraavasti

• Valitse Start-valikko > Tietokone (Computer).
  • Klikkaa Kytke verkkolevy (Map network drive) -painiketta.
    win7-www
  • Valitse mikä tahansa vapaa levyasemakirjain Asema (Drive) -kohdasta.
  • Kirjoita Kansio (Folder)-kenttään \\ad.helsinki.fi\web\k\ktunnus
    missä k on käyttäjätunnuksesi ensimmäinen kirjain ja ktunnus on käyttäjätunnuksesi, esimerkiksi
    \\ad.helsinki.fi\web\r\rkeskiva
  • Katso, että Yhdistä uudelleen käynnistettäessä (Reconnect at logon)-valintaruutu on valittuna.
    • Jos kirjautumien ei onnistu, rastita myös kohta Muodosta yhteys eri tunnistetiedoilla (Connect using different credentials). Kirjoita silloin tunnuksesi muodossa atkk\tunnus.

• Klikkaa Valmis (Finish) -painiketta.
  • Tämän jälkeen kotisivuhakemistosi on käytettävissä.