Ohjelmien asentaminen Cubbliin

Tarkka ohje

Cubbliin voi itse asentaa ohjelmia, jotka löytyvät Cubblin omista asennuspaketeista. Jos haluamaasi ohjelmaa ei löydy, ota yhteyttä helpdesk@helsinki.fi.

Ohjelmien asentaminen onnistuu vain, jos käyttäjällä on ylläpito-oikeudet koneeseen. Oikeuksia voi hakea e-lomakkeella.

Ohjelmien asentaminen tapahtuu seuraavasti:

• Avaa Cubblin terminaali vasemman reunan kuvakkeesta.

Cubblin terminaalin avaaminen

• Kirjoita hakukenttään "terminal", mikäli terminaalin kuvaketta ei näy työpöydällä.
  • Kaksoisnapsauta Terminal-kuvaketta.
    Cubblin terminaaliohjelma
  • Terminaali aukeaa.
  • Ohjelmia voi etsiä jakelupaketeista seuraavilla komennoilla:
    • sudo apt-get update
    • sudo apt-cache search hakusana
  • Jos ohjelma löytyy hakutuloksista, sen voi asentaa seuraavalla komennolla:
    • sudo apt-get install ohjelma

Ohjelman asentaminen Cubblissa

• Voit tarkistaa, onko ohjelma jo asennettu koneelle antamalla terminaalissa käskyn
    • dpkg -l | grep ohjelma

Ohjelmalistaus