Koti- ja ryhmähakemistojen varmuuskopiot (Windows 10)

Käyttäjien koti- ja ryhmähakemistoista otetaan säännöllisesti kopioita sekä samaan paikkaan kuin missä tiedostotkin ovat että erilliseen varmuuskopiolaitteistoon. Saman ja edellisen vuorokauden aikana tiedostoista otetaan kopio tunnin välein. Vanhimmista kopioista säilytetään viikon välein otetut versiot.

Yli 6 kk vanhemmat versiot löytyvät yhdistämällä tietokoneeseen levy \\ad.helsinki.fi\home-bak tai \\ad.helsinki.fi\group-bak. Tässä ohjeessa neuvotaan miten voit yhdistää (mapata) nämä varmuuskopiolevyt koneellesi.

Tabs

Tarkka ohje

Ryhmähakemiston varmuuskopiolevyn yhdistäminen

Voit yhdistää ryhmähakemiston varmuuskopiolevyn \\ad.helsinki.fi\group-bak koneellesi seuraavasti:

• Avaa This PC () -näkymässä Map network drive > Map network drive ().
  • Kirjoita kenttään (1) \\ad.helsinki.fi\group-bak. Jos rastitat Reconnect at sign-in () (2), hakemisto pysyy näkyvissä kun kirjaudut seuraavan kerran.
  • Klikkaa OK (3).
  • Uudessa avautuvassa ikkunassa näet ne ryhmälevyt, joihin sinulla on oikeus.

Kotihakemiston varmuuskopiolevyn  yhdistäminen

Voit yhdistää kotihakemiston varmuuskopiolevyn \\ad.helsinki.fi\home-bak koneellesi kuten ryhmähakemiston edellisessä kohdassa.

• Avaa This PC () -näkymässä Map network drive > Map network drive ().
  • Kirjoita kenttään (1) \\ad.helsinki.fi\home-bak. Jos rastitat Reconnect at sign-in () (2), hakemisto pysyy näkyvissä kun kirjaudut seuraavan kerran.
  • Klikkaa OK (3).
  • Uusi ikkuna avautuu. Klikkaa käyttäjätunnuksesi ensimmäistä kirjainta vastaavaa linkkiä. Esimerkiksi Raimo Keskiväännön käyttäjätunnus on rkeskiva. Kotihakemiston varmuuskopio on r-kansiossa.
  • Käytännössä kansion avautuminen voi olla hidasta ja keskeytyä virheilmoitukseen. Voit yrittää uudelleen tai käyttää edellä Folder-kohdassa pitkää muotoa  \\home#-bak.ad.helsinki.fi\t\tunnus, missä home#-arvon näet käyttäjätunnuksesi ensimmäisen kirjaimen perusteella alla olevasta taulukosta, t on käyttäjätunnuksesi ensimmäinen kirjain ja tunnus on käyttäjätunnuksesi.
käyttäjätunnuksen alkukirjain home#
a home0
b c d e home1
f g h home2
i j home3
k l home4
m home5
n o p home6
q r s home7
t u v home8
w x y z home9

Esimerkiksi Raimo Keskiväännön käyttäjätunnus on rkeskiva. Kotihakemiston varmuuskopion osoite on silloin \\home7-bak.ad.helsinki.fi\r\rkeskiva