Koti- ja ryhmätallennustilojen varmuuskopiot (Windows 10)

Käyttäjien koti- ja ryhmätallennustiloista otetaan säännöllisesti kopioita sekä samaan paikkaan kuin missä tiedostotkin ovat, että erilliseen varmuuskopiolaitteistoon. Saman ja edellisen vuorokauden aikana tiedostoista otetaan kopio tunnin välein. Vanhimmista kopioista säilytetään viikon välein otetut versiot.

Yli 6 kk vanhemmat versiot löytyvät yhdistämällä tietokoneeseen levy \\ad.helsinki.fi\home-bak tai \\ad.helsinki.fi\group-bak. Tässä ohjeessa neuvotaan miten voit yhdistää (mapata) nämä varmuuskopiolevyt koneellesi.

 

  Ryhmätallennustilan varmuuskopiolevyn yhdistäminen

  Voit yhdistää ryhmätallennustilan varmuuskopiolevyn \\ad.helsinki.fi\group-bak koneellesi seuraavasti:

  • Avaa This PC (Tämä tietokone) -näkymässä Map network drive > Map network drive (Yhdistä verkkoasemaan).

    

  • Kirjoita kenttään (1) \\ad.helsinki.fi\group-bak. Jos rastitat Reconnect at sign-in (Yhdistä uudelleen kirjautuessa) (2), hakemisto pysyy näkyvissä, kun kirjaudut seuraavan kerran.
  • Klikkaa OK (3).

    

  • Uudessa avautuvassa ikkunassa näet ne ryhmätallennustilat, joihin sinulla on oikeus.

  Kotihakemiston varmuuskopiolevyn yhdistäminen

  Voit yhdistää kotihakemiston varmuuskopiolevyn \\ad.helsinki.fi\home-bak koneellesi kuten ryhmätallennustilan edellisessä kohdassa.

  • Avaa This PC -näkymässä Map network drive > Map network drive.

    

  • Kirjoita kenttään (1) \\ad.helsinki.fi\home-bak. Jos rastitat Reconnect at sign-in (2), hakemisto pysyy näkyvissä, kun kirjaudut seuraavan kerran.
  • Klikkaa OK (3).

    

  • Uusi ikkuna avautuu. Klikkaa käyttäjätunnuksesi ensimmäistä kirjainta vastaavaa linkkiä. Esimerkiksi Raimo Keskiväännön käyttäjätunnus on rkeskiva. Kotihakemiston varmuuskopio on r-kansiossa.

    

  • Käytännössä kansion avautuminen voi olla hidasta ja keskeytyä virheilmoitukseen. Voit yrittää uudelleen tai käyttää edellä Folder-kohdassa pitkää muotoa \\home#-bak.ad.helsinki.fi\t\tunnus, missä home#-arvon näet käyttäjätunnuksesi ensimmäisen kirjaimen perusteella alla olevasta taulukosta, t on käyttäjätunnuksesi ensimmäinen kirjain ja tunnus on käyttäjätunnuksesi.
  käyttäjätunnuksen alkukirjain  home# 
  a home0
  b c d e home1
  f g h home2
  i j home3
  k l home4
  m home5
  n o p home6
  q r s home7
  t u v home8
  w x y z home9

  Esimerkiksi Raimo Keskiväännön käyttäjätunnus on rkeskiva. Kotihakemiston varmuuskopion osoite on silloin \\home7-bak.ad.helsinki.fi\r\rkeskiva

   

  Anna palautetta

  Helsingin yliopiston IT-Helpdeskin ohjesivusto auttaa sinua työhösi liittyvissä IT-aiheisissa kysymyksissä. Kerro meille, miten voisimme parantaa ohjeitamme. Arvostamme suuresti palautettasi!

  Kuinka parantaisit ohjeistusta?
  Takaisin ylös