Ryhmätallennustilan kytkeminen omalle koneelle (Windows 7)

Voit saada verkkolevyn näkyville omalle koneellesi, jos sinulla on siihen oikeudet. Huomaa, että jos sinulla on "vain luku" -oikeudet, et voi muokata tiedostoja.

Huom! Varmista, että koneesi on Helsingin yliopiston verkossa, tai että koneestasi on muodostettu VPN-yhteys ennen jatkamista.

Tabs

Tarkka ohje

Ryhmätallennustila kytketään seuraavasti:

• Avaa Tietokone (Computer).

Tietokoneen kuvake

• Valitse Kytke verkkolevy (Map Network Drive).

Ryhmälevyn mappaaminen windows seiskassa

• Syötä seuraava osoite tekstikenttään (kenoviiva ( \ ) saadaan painamalla näppäinyhdistelmää ALT GR ja +):

\\ad.helsinki.fi\group\h###     tai \\groupX.ad.helsinki.fi\h###

jossa "h###" tilalle tulee tulosyksikön numero (tässä esimerkissä h027). Ks. lista tulosyksiköistä Flammasta.
    GroupX muodostuu tulosyksikön numerokoodin ensimmäisen numeron mukaan, esim. h027 = group0

• Levy (Drive) -kohtaan voit valita minkä tahansa vapaana olevan kirjaimen.
    Ryhmälevykansion mappaaminen windows seiskassa

• Napsauta Valmis (Finish).
  • Syötä aukeavaan ruutuun tunnuksesi muodossa atkk\tunnus (esim. atkk\rkeskiva).
    käyttäjätunnuksen syöttäminen

Jos kaikki on mennyt oikein, ryhmätallennustila aukeaa seuraavaksi. Se ilmestyy myös Tietokone (Computer)-ikkunaan. Kaikki ne kansiot, joihin sinulle on myönnetty oikeudet, näkyvät alikansioina.