USB-muistitikun ja ulkoisen kiintolevyn käyttö (Win 7)

USB-muistitikkuja ja ulkoisia kiintolevyjä käytetään tiedostojen tallentamiseen sekä siirtoon. Tietotekniikkatilojen työasemiin käy varmimmin USB-liitäntäiset ulkoiset kiintolevyt. USB-liitäntä löytyy yleensä koneen takaosasta, mutta se voi olla myös koneen etupaneelissa.

Tabs

Tarkka ohje
  • Liitä tallennuslaite (muistitikku tai kiintolevy) tietokoneen USB-liitäntään.
  • Liittämisen jälkeen tallennuslaite näkyy tietokoneessa levyasemana, esimerkiksi nimellä Removable Drive (X:). Laitteen nimi määräytyy laitteen nimen mukaan, esimerkiksi muistitikut voivat näkyä valmistajan nimellä. Levyasemakirjain valitaan automaattisesti.
  • Napsauta vasemman alalaidan Start-painiketta hiiren vasemmalla painikkeella.
  • Valitse avautuvasta valikosta hiiren vasemmalla painikkeella Computer.

USB-muistin näkyminen_win7

• Etsi tallennuslaite avautuvan ikkunan vasemmasta reunasta.
  • Avaa se napsauttamalla hiiren vasemmalla painikkeella.

USB-muisti levynäkymässä - Windows 7

• Tallennuslaitteen tiedostot näkyvät ikkunan oikeassa reunassa.

Muistitikun ja ulkoisen kiintolevyn poistaminen tietokoneesta

Muistitikkua poistettaessa tikulle tapahtuva tallennusprosessi ei saa olla kesken, muuten tiedostot voivat vioittua. Ennen muistitikun poistamista:

• Napsauta hiiren vasemmalla painikkeella ruudun oikean alareunan ilmaisinalueen Safely remove hardware and eject media -kuvaketta. Kuvakkeen tunnistat vihreästä rastisymbolista. Mikäli kuvaketta ei näy, saat näkyviin lisää kuvakkeita napsauttamalla ilmaisinalueen nuolipainiketta.

USB-muistin poistaminen - Windows 7

• Etsi tallennuslistasta laitteesi nimi.
  • Napsauta sitä hiiren vasemmalla painikkeella.

USB-muistin irrottaminen - Windows 7

• Kun saat ilmoituksen The device can now be safely removed from the computer, voit irrottaa tallennuslaitteen tietokoneesta.
  • Mikäli saat virheilmoituksen This device is currently in use, jokin laitteelle tallentava ohjelma (kuten Word, Explorer) on vielä auki. Tällöin kannattaa sulkea auki olevia ohjelmia ja yrittää laitteen poistamista uudelleen.