Laitteiden kierrätys ja poisto Helsingin yliopistolla

Pikaohje

Huomioi seuraavat seikat, kun yksikkösi luopuu vanhasta tietokoneesta tai korvaa sen uudella:

• Kaikki koneet on tyhjennettävä tiedoista ennen kuin ne kierrätetään. Tyhjentämisestä vastaa aina tietotekniikkakeskus. Vanhoja laitteita ei saa myydä tai lahjoittaa eteenpäin. Kaikki laitteet toimitetaan kierrätyksestä vastaavalle yhteistyökumppanille.
  • Tilaa tyhjennys osoitteesta helpdesk@helsinki.fi. Kirjoita otsikoksi ”Vanhan tietokoneen tietojen tyhjennys”. Kerro viestissä koneen nimi, sijainti ja aikataulutoive.
  • Lisätietoja koneiden romuttamisesta (Flammassa).
  • Tietotekniikkalaitteiden kierrätyksestä vastaa tietotekniikkakeskus. Tavallisimmin vanhat tietokoneet haetaan työhuoneista uuden koneen asennuksen yhteydessä. Jos yksikössäsi on poistettavia tietotekniikkalaitteita, ota yhteyttä Helpdeskiin.
  • Värikasettien kierrätyksestä vastaa Unigrafia.