iPad ja iPhone: Tietoturva

Mobiililaitteen suojaaminen pääsykoodilla on tärkeää, jotta laitteeseen tallennetut tiedot ovat suojassa.

Puhelimissa SIM-kortti on yleensä suojattu PIN-koodilla, mikä estää puheluiden luvattoman soittamisen. PIN-koodin kysely on hyvä olla päällä myös iOS-laitteissa ja oletuskoodi suositellaan vaihdettavaksi.

• Napauta Asetukset > Puhelin ja tarkista, että SIM-kortin PIN on aktivoituna.
  • Napauta Vaihda PIN ja syötä ensin nykyinen PIN-koodi ja sen jälkeen uusi PIN-koodi.

Aseta pääsykoodi

iPadissa tai iPhonessa on erittäin tärkeä pitää pääsykoodi päällä. Silloin laitteen sisältämät tiedot suojataan vahvalla laitekryptauksella, eikä kukaan ei pääse käyttämään laitetta ilman pääsykoodin syöttämistä.

• Napauta Asetukset > Yleiset > Pääsykoodi.
    • Napauta Ota pääsykoodi käyttöön ja luo vaikeasti arvattava pääsykoodi.
    • Tietoturvaa voi lisätä valitsemalla Yksinkertainen pääsykoodi pois päältä, silloin pelkkien numeroiden sijaan pääsykoodissa voi hyödyntää myös kirjaimia ja erikoismerkkejä.
    • Aktivoi Poista data, jolloin laitteen tiedot poistetaan, jos pääsykoodi annetaan liian monta kertaa väärin.

iCloud: Etsi iPhone ja aktivointilukko

iOS-laitteissa voi estää laitteen tyhjentämisen ja uudelleen aktivoinnin käyttämällä iCloud-palvelun Etsi iPhoneni -toimintoa. Etsi iPhoneni toimii nimestään huolimatta myös muissa iOS-laitteissa (iPad ja iPod touch).

• Napauta Asetukset -> iCloud ja kirjaudu Apple-tunnuksella sisään tai luo Apple-tunnus. (Apple-tunnusta käytetään esimerkiksi sovellusten lataamiseen App Storessa).
    • Aseta Etsi iPhoneni/iPadini päälle.

Tämän jälkeen voit testata palvelua kirjautumalla Apple ID-tunnuksillasi sisään osoitteeseen iCloud.com.

Tehdasasetuksien palauttaminen

Huom! Tehdasasetuksien palauttaminen hävittää kaikki laitteessa olevat tiedot. Varmuuskopioi tiedot ennen sitä! Jos iOS-laitteen kanssa on ongelmia, tehdasasetuksien palauttaminen on viimeinen keino. Ennen sitä kannattaa käynnistää laite uudelleen (pakotetusti painamalla virtapainike ja koti-painike pohjaan viideksi sekunniksi), nollata verkkoasetukset Asetukset > Yleiset > Nollaa > Nollaa verkkoasetukset ja päivittämällä uusin iOS laitteeseen.

• Napauta Asetukset > Yleiset > Nollaa > Poista kaikki sisältö ja asetukset
    • Anna iOS-laitteeseen asetettu pääsykoodi
    • Anna iCloud-palvelussa käytetty Apple ID ja salasana, jos Etsi iPadini toiminto on käytössä.
      • Huom! Jos iCloud ja sen Etsi iPhoneni/iPadini on käytössä, laitetta ei saa tyhjennettyä. Eli jos otetaan käyttöön toisen henkilön käytössä ollut laite, pitää huolehtia, että hän kirjautuu ulos iCloudista ensin. Jos esimerkiksi työntekijä on vaihtanut työpaikkaa, hän voi käydä poistamassa laitteen omalta Apple ID -tunnukseltaan kirjautumalla osoitteeseen iCloud.com. Katso Applen ohje https://support.apple.com/kb/PH2702?locale=en_US&viewlocale=fi_FI
    • Laite käynnistää itse itsensä uudelleen ja tyhjentää datat