Office 365 iPhone & iPad -laitteissa

Ottaessasi yliopiston Office 365 -palvelun käyttöösi mobiililaitteilla annat samalla ylläpidolle oikeuden etähallita kyseistä laitetta. Ylläpito voi tarvittaessa tyhjentää kaikki laitteen tiedot. Tämä koskee sekä HY:n omistamia että yksityisesti hankkimiasi laitteita.

Ylläpito aktivoi etäpyyhinnän ainoastaan silloin, kun on perusteltu syy epäillä, että laite on päätynyt vääriin käsiin (esim. varastettu) ja on mahdollisuus, että tärkeää dataa päätyy vääriin käsiin. Tällöin etäpyyhintää pyytäneen henkilön henkilöllisyys tarkistetaan. Ylläpitäjien puhelimelle tekemistä toimenpiteistä kertyy lokitieto.

Voit itse etäpyyhkiä omassa käytössäsi olevat laitteet näillä ohjeilla.

iPhonessa ja iPadissa voi käyttää Office 365-palvelua joko Safari-selaimella, Outlook-sovelluksella tai iOS:n Mail- ja Kalenteri-sovelluksilla. Tässä ohjeessa kerrotaan Mail-ohjelmaan liitettävän tilin lisääminen. Tämä ohje on tehty iOS 8 -versiolle, mutta voit hyödyntää uudemmissakin versioissa.

Tabs

Tarkka ohje

Tilin lisääminen Mail-sovellukseen

Office 365-tili kannattaa lisätä iOS:n asetuksiin vaikka käyttäisi Outlook-sovellusta, sillä sen jälkeen voi lähettää sähköpostiliitteinä tiedostoja kaikista iOS-sovelluksista.

Napauta Settings (Asetukset) >Mail, Contacts, Calendars ( Posti, yhteystiedot, kalenterit) >Add Account (Lisää tili)

Valitse tilityypiksi Exchange.

ios-asetukset-posti-exchange

Täytä kentät

• Email (Sähköposti): helsinki.fi -postiosoitteesi (esim. etunimi.sukunimi@helsinki.fi)
  • Password (Salasana): Tunnuksesi salasana
  • Description(Kuvaus): Sähköpostitilin kuvaus (esim. Helsinki.fi tai Office 365)
  • Napauta Next (Seuraava).

ios-asetukset-posti-exchange

Täytä kentät:

• Email (Sähköposti): helsinki.fi -postiosoitteesi (esim. etunimi.sukunimi@helsinki.fi)
  • Server (Palvelin): outlook.office365.com
  • Domain: jätä tyhjäksi
  • Username (Tunnus): tunnus@ad.helsinki.fi
  • Password (Salasana): tunnuksesi salasana
  • Napauta Next(Seuraava)

ios-asetukset-posti-exchange

Valitse listalta Office 365:n palvelut, joita haluat käyttää iOS-laitteen sovelluksilla (Sähköposti, Yhteystiedot, Kalenterit, Muistiinpanot, Muistutukset).

Napauta Save(Tallenna)

ios-asetukset-posti-exchange

Käynnistä Mail-sovellus postien lukemiseksi. Office 365:n henkilökohtainen kalenteri näkyy Kalenteri-sovelluksessa (Calendar), osoitekirja Yhteystiedot-sovelluksessa (Contacts), muistiot Muistiinpanot-sovelluksessa (Notes) ja to-do-listat Muistutukset-sovelluksessa (Reminders).

Säädä kuinka vanhat postit näkyvät Mailin postilaatikossa. Napauta Settings (Asetukset) > Mail, Contacts, Calendars (Posti, yhteystiedot, kalenterit ) ja valitse Office 365 -postitili.

Napauta Mail Days to Sync (Postin synkronointiaika) ja valitse listalta haluamasi aikaväli. No Limit (Rajoittamaton) -valinta näyttää kaikki viestit.

Kalenterin käyttö Kalenteri-sovelluksella

Office 365 -tilin lisääminen iOS:n asetuksiin lisää käyttöön myös oman henkilökohtaisen kalenterin, jota käytetään iOS:n Kalenteri-sovelluksella. Jaetut kalenterit eivät toimi Kalenteri-sovelluksella. Niitä varten käytetään Outlook-sovellusta.

Napauta Calendar (Kalenteri)-sovellusta ja valitse tarvittaessa alhaalta keskeltä Calendars (Kalenterit)-painikkeesta Office 365:n kalenteri näkyviin.

Luo uusi merkintä napauttamalla plus-painiketta tai painamalla sormella kalenteria halutusta kohdasta päivää tai viikkoa.

• Varmista, että Kalenteri-kohdassa on näkyvissä Office 365:n kalenteri. Oletuskalenterin voi valita napauttamalla Settings (Asetukset) >Mail, Contacts, Calendars (Posti, yhteystiedot, kalenterit) > Default Calendar (Oletuskalenteri).
  • Lisää tapaamiseen osallistujia napauttamalla Kutsutut. Napauta plus-painiketta ja kirjoita hakukenttään kutsutun nimi.
  • Jos haku ei löydä henkilöä, napauta Groups (Ryhmät) ja valitse listasta Office 365 -tilin alta Global Address List (Yleinen osoiteluettelo). Kirjoita uudelleen henkilön nimi. Nimen edessä näkyy valintamerkki jos hänelle sopii ehdotettu ajankohta. X-merkki kertoo hänellä olevan jo jokin muu merkintä kalenterissa samana ajankohtana. Napauta uudelleen plus-painiketta jos haluat kutsua lisää osallistujia tapaamiseen. Napauta lopuksi Done (Valmis).
  • Yhteenvedossa näkyy Invitees (kutsutut) (1) ja Scheduling conflict (aikatauluongelma) (2), jos jollakin osallistujalla on varattuna sama ajankohta sekä ehdotus aikataulukonfliktiin All invitees can attend (kutsutut voivat osallistua) (3). Info-painikkeesta näkee henkilön kalenterissa olevat vapaat ja varatut ajankohdat.