Xabber

Tämä ohje on kirjoitettu Huawei P10 lite -puhelimella, android-versiolla 8.0.0 ja xabberin versiolla 2.6.2. Muilla laitteilla ja ohjelmaversiolla xabberin asennus ja käyttö voi poiketa yksityiskohdissa. Sovella ohjetta oman tilanteesi mukaan.

Xabber on pikaviestinohjelma, jolla voit liittyä yliopiston jabber-palvelussa oleviin ryhmäkeskusteluihin (huoneisiin). Xabberin saat ladattua Android-puhelimeen Google Play - kaupasta.

Huom! Vaikka ohjelma kehottaakin rekisteröimään XMPP-tilin, sitä EI PIDÄ TEHDÄ!

Käytä yliopiston tunnusta muodossa: tunnus@chat.helsinki.fi (esim. rkeskiva@chat.helsinki.fi)

Tabs

Tarkka ohje

Xabberin ladattuasi ja käynnistettyäsi voit määritellä asetukset.

Xabberin perusasetukset

• Käynnistä Xabber.
  • Napsauta SIGN IN.
  • Täytä seuraavat kentät:
    • Username: oma kayttajatunnus@chat.helsinki.fi (esim. rkeskiva@chat.helsinki.fi) (1)
    • Password: oman käyttäjätunnuksen salasana (2).
    • Avaa ADVANCED OPTIONS (3).

• Voit tallentaa salasanasi rastittamalla Store password -vaihtoehdon.
  • Klikkaa CONNECT.

Ohita mahdollinen ilmoitus.

Huoneisiin (keskusteluihin) liittyminen

• Xabber käynnistyy.
  • Napsauta henkilökuvaketta ja avautuu valikko, josta voit lisätä sekä yksityis- (Add contact) tai ryhmäkeskustelun (Add conference).
  • Valitse Add conference.

• Ohjelma ehdottaa huoneluettelolle osoitetta conference.chat.helsinki.fi, mutta korjaa se rooms.chat.helsinki.fi (1).
  • Kirjoita halutun huoneen nimi, esimerkkikuvassa liitytään keskusteluun 'tike-offtopic' (2).
  • Liity huoneeseen napsauttamalla Next (3).

• Seuraavassa ikkunassa voit muokata huoneen asetuksia:
    • Nick: huoneeseen näkyvä nimi (1). Oletuksena on oma käyttäjätunnus, jonka käyttö on suositeltavaa.
    • Password: salasana jos tarvitaan (2).
    • Liity huoneeseen klikkaamalla Join conference (3).
  • Ohita ohje klikkaamalla GOT IT.
  • Mikäli sinulla on huoneeseen pääsy ja asetukset ovat muuten oikein, avautuu huone nyt. Huone tallentuu myöhempää käyttöä varten automaattisesti.