Yleisohje älypuhelinten käyttöönottoon Helsingin yliopistolla

Kun saat uuden älypuhelimen käyttöösi, sen tietoturva-asetukset ovat lähestulkoon kaikki pois päältä (SIM-kortin PIN-koodia lukuunottamatta.)

Alla lista niistä asioista, mitä sinun pitää muistaa tehdä tai lukea älypuhelinta käyttöönottaessasi:

  • Vaihda SIM-kortin PIN-koodi, jos et sitä ole jo vaihtanut oletuksesta pois. Oletuksena PIN-koodi on yleensä 1234 (Elisa/Helsingin yliopiston liittymät).
  • Aseta puhelimeesi suojakoodi ja ota sen kysely käyttöön. Näin puhelimesi tietoturva on entistä korkeammalla tasolla.
  • Lue ohjeet älypuhelimen turvallisesta käytöstä.
  • Muistathan, että yliopiston puhelimien käyttöä koskee myös käyttösäännöt. Se on siis kuten työasemakin, tarkoitettu työvälineeksi opiskeluun, tutkimukseen ja hallintoon. Vähäinen henkilökohtainen käyttö on sallittua. Lisäksi on hyvä muistaa, että puhelimessa kuten muuallakaan yliopistolla ei saa säilyttää tekijänoikeuksia loukkaavaa materiaalia.
  • Ohjelmia asentaessa on muistettava, että erilaiset lisäohjelmat voivat aiheuttaa ongelmia puhelinta käytettäessä. Muiden kuin tarpeellisten ja turvalliseksi todettujen ohjelmien asentamista on vältettävä.

Anna palautetta

Helsingin yliopiston IT-Helpdeskin ohjesivusto auttaa sinua työhösi liittyvissä IT-aiheisissa kysymyksissä. Kerro meille, miten voisimme parantaa ohjeitamme. Arvostamme suuresti palautettasi!

Kuinka parantaisit ohjeistusta?
Takaisin ylös