Ohjelmistojakelu

HUOM! Joillakin selaimilla on ollut ongelmia ohjelmistojen lataamisen kanssa. Jos lataaminen ei onnistu, kokeile jotain toista selainta.

Huom! Jos selaimessasi on käytössä skriptien ajamista estävä lisäosa (esim. ublock, adblock, muu vastaava) niin ohjelmien lataaminen ohjelmistojakelusta ei välttämättä toimi.

Haluatko asentaa ohjelmia yliopiston keskitetyssä ylläpidossa oleville koneille? Katso ohje ohjelman asentamiseen yliopiston keskitetyssä ylläpidossa oleville koneille.

Ohjelmistojakelu löytyy osoitteesta https://ohjelmistojakelu.helsinki.fi/
    Kirjaudu omilla yliopiston tunnuksillasi (esim. rkeskiva).
    Selaa listaa ja valitse Pyydä ohjelmisto sen ohjelman kohdalla, jonka haluat asentaa.

Katso kuvalliset ohjeet Tarkka ohje -välilehdeltä.

Kirjautuminen

Kirjaudu osoitteeseen https://ohjelmistojakelu.helsinki.fi/

Kirjaudu omilla yliopiston tunnuksillasi (esim. rkeskiva).

Avautuu etusivu, josta näet listauksen ohjelmista, jotka voit ladata kotikoneelle.

Selaa listaa ja valitse Pyydä ohjelmisto sen ohjelman kohdalla, jonka haluat asentaa.

Hakutoiminnot

Voit käyttää myös valmiita tunnisteita, joiden avulla voit rajata hakua. Esim. napsauttamalla Windows-tunnistetta, saat listauksen kaikista Windows-ohjelmista.

Voit myös etsiä tietyllä hakusanalla. Kirjoita ohjelman nimi tai osa nimestä, esim. Atlas.ti tai Atlas*

Huomaa, ettei sinun tarvitse napsauttaa Enter-painiketta hakeaksesi, vaan haku tapahtuu samalla, kun kirjoitat. Jos et saa yhtään osumaa, vaihda hakusanaa.

Ohjelman lataaminen

Kun löydät haluamasi ohjelmiston, esim. Atlas.ti, napsauta ohjelman hakuosuman perässä olevaa Pyydä ohjelmisto

Avautuu lomake, jossa kerrotaan tarkemmin asennettavasta ohjelmasta ja esitetään käyttöehdot (EULA), jotka sinun on luettava ja hyväksyttävä ennen lataamista.

Jos haluat ladata ohjelman, sinun on hyväksyttävä EULA.

Napsauta Accept EULA? Submit-painike aktivoituu.
    Napsauta Submit.

Ohjeet lataukselle avautuvat.

Lue liitteenä oleva tekstitiedosto napsauttamalla vihreän palkin alla olevaa Download-painiketta. Muista tallentaa asennusavain (Installation key), jos se tarvitaan asennuksessa. Seuraa sivun / tiedoston ohjeita.

Huomaa, että latauslinkki on voimassa vain yhden tunnin ajan.

Etkö löydä ohjelmaa?

Jos tiedät ohjelman olevan saatavilla ohjelmistojakelussa, mutta et näe sitä, on syynä yleensä se, ettei sinulla ole oikeutta sen lataamiseen, koska kuulut johonkin erityisryhmään. Erilaisia rajoituksia on mm. dosenteilla, apurahatutkijoilla, tuntiopettajilla, siviilipalvelusmiehillä, täydentäviä opintoja tekevillä, poissaolevaksi ilmoittautuneilla ja avoimen yliopiston opiskelijoilla. Lisenssisopimukset kuitenkin sallivat joidenkin ohjelmien ja ryhmien osalta poikkeuksia, joten näihin ryhmiin kuuluvien kannattaa vielä varmistaa ohjelmanhankintatilanteessa omat oikeutensa ohjelmien asentamiseen.

Kaikissa ongelmatilanteissa saat lisätietoja Helpdeskistä.

Näin lataat ja asennat ohjelmia ohjelmistojakelusta.