Kaavaeditorin käyttö Excelissä

Kaavaeditori on ohjelma, jonka avulla voit kirjoittaa matemaattisen kaavan asiakirjaan, taulukkoon tai diaan. Microsoft Office -paketin ohjelmissa kaavaeditori on käytössä Wordissa, Excelissä ja Powerpointissa. Huom: jos et löydä kaavaeditoria, sitä ei ehkä ole asennettu tietokoneellesi: tällöin sinun tulee ensin asentaa se asennus-cd:ltä.

Tabs

Tarkka ohje

Kaavaeditoria käytät näin:

1. Valitse Insert-valikosta Object ja Microsoft Equation
  2. Kaava kirjoitetaan näkyviin ilmestyneen kaavakehyksen sisään.kaavaeditori
  3. Käytä työkalurivin painikkeita valitaksesi sopiva matemaattinen operaattori tai muoto.
  4. Numeeriset arvot ja tekstit voit kirjoittaa kaavaan suoraan näppäimistöltä.
  5. Siirry kaavassa tarpeidesi mukaan napsauttamalla hiirellä kaavaa.
  6. Kun kaava on valmis, napsauta hiirellä kaavakehyksen ulkopuolella.

Voit liikutella ja muuttaa kaavan kokoa hiirellä. Kaava on ns. upotettu objekti: jos haluat muokata sitä, kaksoisnapsauta kaavan päällä.